Slecht Groningen thuis onderuit tegen NEC

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Euroborg met 1-2 van NEC verloren. Groningen kwam via Michael de Leeuw nog wel op voorsprong, maar na rust scoorden Palsson en Roorda voor de bezoekers. Groningen staat door de nederlaag op de elfde plaats in de eredivisie.

Eerste helft 

FC Groningen begon beter aan de wedstrijd dan NEC. Dat resulteerde binnen vijf minuten in twee schoten richting Babos. Kieftenbeld en Zeefuik schoten echter hoog over. Na een dikke tien minuten spelen kwam FC Groningen op een 1-0 voorsprong. Babos liet de bal los na een kopbal van Virgil van Dijk. De bal kwam daarna voor de voeten van De Leeuw en hij schoot FC Groningen op voorsprong.

Daarna kreeg FC Groningen met een tegenvaller te maken. Virgil van Dijk kon niet verder nadat hij in het begin van de wedstrijd verkeerd terecht was gekomen na een duel. De rots in de branding werd vervangen door Ivens. NEC kwam na de goal van FC Groningen wat beter in de wedstrijd. De Nijmegenaren creëerden geen grote kansen, omdat de laatste pass net niet schep genoeg was.

FC Groningen speelde daarna zwak en liet NEC het spel maken. De Groningers waren slordig in de passing en hadden grote moeite om de bal in de ploeg te houden.

Tweede helft 

Het eerste grote gevaar in de tweede helft was voor FC Groningen. De Leeuw gaf de bal goed mee aan Bacuna die de voorzet kon geven. Zeefuik kopte de bal daarna op de paal. Daarna kreeg NEC een goede kans, maar het schot werd gesmoord in een Groningse muur. Na een uur spelen kreeg NEC wederom een prima kans. Ten Voorde slalomde zich langs Kappelhof en Ivens en schoot de bal keihard naast Luciano. Even later was het weer Ten Voorde die de stand op gelijke hoogte kon brengen. Dit keer kopte hij naast. Een minuut later staat de verdiende gelijkmaker dan wel op het scorebord. Palsson verschalkte Luciano met een wippertje 1-1.

NEC bleef na de gelijkmaker de betere ploeg. De Nijmegenaren waren niet scherp voor de goal en weigerden bijna om op voorsprong te komen. Toch kreeg Groningen tien minuten voor tijd een gigantische kans om op voorsprong te komen. Michael de Leeuw kopte de bal vrij voor de goal over.

FC Groningen was in de slotfase weer de betere ploeg. De Groningers gingen opzoek naar de winnende treffer, maar echt gevaarlijk werd het niet. NEC werd nog wel gevaarlijk en de bezoekers kwamen in de laatste minuut op voorsprong. Roorda kon de bal van dichtbij eenvoudig intikken 1-2.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Van Dijk (16′ Ivens), Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Sparv, De Leeuw; Bacuna (70′ Schet), Zeefuik (57′ Texeira) en Kirm
NEC:Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs (44′ Will), Amieux (79′ Roorda), Palsson, Rieks, Koolwijk, Van der Velden (27′ Platje), Ten Voorde, George

Statistieken
Scheidsrechter:
Toeschouwers: 22.000
Gele kaarten: Ivens (FC Groningen), Breuer, Rieks, Palsson (NEC)
Scoreverloop: 11′ De Leeuw 1-0, 65′ Palsson 1-1, 89′ Roorda 1-2

Kees Kwakman baalde van het resultaat

 

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *