Categorieën: Nieuws

GroenLinks wil noodopvang houden

GroenLinks wil dat er ook na 2013 noodopvang voor asielzoekers en vluchtelingen in de gemeente is. De partij ziet met lede ogen dat hiervoor geen geld is uitgetrokken in de begroting van 2014.

Volgens GroenLinks wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de noodopvang in de stad. De financiering van de noodopvang voor asielzoekers en vluchtelingen valt echter onder de incidentele subsidie en moet dus jaarlijks verlengd worden. De laatste jaren gebeurde dat via vluchtelingenorganisatie Inlia.

De partij gaat woensdag proberen de rest van de gemeenteraad aan zijn kant te krijgen. GroenLinks verwacht in ieder geval steun van de ChristenUnie omdat de noodopvang wel voorkomt in de alternatieve begroting, die beide partijen hebben ingediend. Dat is de begroting waarin de Regiotram wel doorgaat.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Groen Links moet eens even dimmen en haar plaats leren kennen. Er moet bezuinigd worden en opvangen van asielzoekers heeft een aanzuigende werking. Als Groen Links dit wil betalen ze het maar uit de partij kas, maar niet van gemeenschaps geld van de Groningers!

  • Dat krijg je er van als je zo eigenwijs aan de tram zonder draagvlak blijft vasthouden. Dan heb je ook geen invloed meer op het overige beleid waar je zo hard voor gevochten hebt. Desondanks vind ik dat de gemeente de plicht heeft er voor te zorgen dat er geen mensen op straat hoeven te leven (asielzoekers of niet).

  • De uiteindelijke oplossing zal uit Den Haag moeten komen. Maar zolang er geen oplossing voor die mensen is zal er iets moeten gebeuren. Beter noodopvang dan mensen op straat laten leven, vooral met de naderende winter. Ik moet er niet aan denken dat b.v. kinderen en hoogzwangere vrouwen in de winter op straat leven omdat er nergens opvang is.
    Ach en over belasting gesproken, er gaat ook een hoop gemeenschapsgeld naar voetbal en de beveiliging eromheen en het herstellen van schade. Wat denk je dat alleen al die enorme politie inzet elk weekend kost. En al die schade, over aanzuigende werking gesproken. Ik heb niets met voetbal maar daar betaalt ook iedereen aan mee.
    Mogen asielzoekers dan in ieder geval een dak boven het hoofd hebben zolang er geen oplossing voor ze is.

    • Marie, in hun eigen land kunnen ze een prima dak boven hun hoofd krijgen en FC Groningen krijgt helemaal NIETS van de gemeente.

      • Ik zou niet graag de door FC Groningen van de gemeente Groningen geleende gelden terug willen gaan betalen.

        Noodopvang prima, als het dan ook noodopvang voor daadwerkelijke vluchtelingen betekend, dus pertinent niet voor bvb lieden als welke de afgelopen zomer in Ter Apel gebivakkeerd hebben.

        Echte asielzoekers hoor of zie je niet, die zijn allang blij als zij een (tijdelijk) dak boven hun hoofd hebben en veilig zijn, daar heeft niemand last van, daar mag en kan niemand op tegen zijn.

      • Goed lezen is ook een kunst. Alleen al de enorme inzet van politie en ME om voetbalsupporters te begeleiden kost geld. En dan hebben we het nog niet over de vernielingen die er door bepaalde groepen gepleegd worden. De gemeente heeft enorm veel geld uitstaan bij FC Groningen en de grond onder en rond het stadion ingebracht. En als het over asielzoekers gaat roept iedereen hard en zonder de feiten te weten dat ze terug kunnen, helaas is de werkelijkheid voor veel asielzoekers anders. Maar zolang ze niet terug kunnen is het een feit dat ze in Nederland zijn en onderdak nodig hebben.

Recente berichten

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

2 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

3 uur geleden

Jaar van Anno Smith’ afgesloten met onthulling van mozaïeken picknicktafel in Indische Buurt

Inwoners uit De Hoogte, de Korrewegwijk en de Indische Buurt zijn de afgelopen weken druk…

4 uur geleden

Cultuurfonds en provincie zoeken kandidaten voor Groninger Cultuurprijzen

Personen, instellingen of groepen die een bijzondere impuls geven aan de culturele sector in Groningen,…

5 uur geleden

Deel van Zeeheldenbuurt krijgt geen stempas in de bus

De stempassen voor de Europese Verkiezingen van 6 juni hadden uiterlijk op 9 mei bij…

6 uur geleden

Gemeente roept Stadjers op: houd je katten tot half juli ’s nachts binnen voor de vogeltjes

De gemeente Groningen roept katteneigenaren op om hun huisdier tot halverwege juli 's nachts binnen…

7 uur geleden