Categorieën: Nieuws

Stadspartij meldt discriminatie jongeren in horeca

Jongeren die geen studenten- of collegekaart hebben, worden vaak geweigerd in de horeca. De Stadspartij gaat hierover vragen aan het stadsbestuur stellen.

Omdat ook jongeren die netjes gekleed zijn en boven de achttien, dit overkomt, voelen zij zich gediscrimineerd en gaan hun vertier buiten de stad zoeken, aldus de Stadspartij.

De fractie wil weten of dit bekend is bij de gemeente en of die er wat aan gaat doen.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Dit vind ik een vreemde zaak. Ikzelf ben nog nooit om mijn studentenkaart gevraagd behalve bij feesten waarbij je als student kortingen kunt krijgen op drankjes. Ook heb ik nog nooit van mensen gehoord dat ze dit hebben meegemaakt.

  • Goeiemorgen Stadspartij... Er hangt al sinds ongeveer 1910 een bordje bij de Blauwe Engel dat op sommige dagen een collegekaart verplicht is.
    Niks beters te doen Stadspartij? Oja jullie mogen natuurlijk niet mee doen met B&W vanwege grote incapabiliteit!

  • Erikk

    We hebben het over discriminatie als mensen geweigerd worden. Niets meer en niets minder.

  • O? En de 15% norm voor studentenhuisvesting dan ? Die lijkt me 1000x zo discriminerend dan dubieus deurbeleid bij een dubieuze kroeg. En de uitsluiting van studenten bij allerlei gemeentelijke minimaregelingen ? Hetzelfde verhaal. Ik vind dit van de categorie 1 selectief zeuren zoals we wel meer gewoon zijn van de Stadspartij.
    Overigens zijn sommige voorzieningen die om een collegepas vragen gesubsidieerd door de universiteit... die mogen uiteraard daar om vragen.

  • Het gaat om een vorm van discriminatie die terecht aangestipt wordt door jongeren waarbij de Stadspartij als volksvertegenwoordiger dit (gelukkig) onder de aandacht brengt. Indien men correct gekleed gaat en aan alle andere voorschriften voldoet, wordt dit nog als een extra middel toegepast om een zekere categorie jongelui te kunnen weren. En dat heeft niets van doen met (incidentele) besloten feesten of partijen. Groningen verwelkomt en omarmt de studenten maar (horeca) is er voor iedereen en dus ook voor Stadjers. De reactie van de laatste geinterviewde studente vervult me dan ook met walging. We krijgen hier toch geen apartheidbeleid, waar de diverse bevolkingsgroepen gebruik moeten maken van hun eigen school, uitgaansgelegenheid en sportvoorziening?

  • Zoals ik al zei ... De Stadspartij heeft er in andere situaties geen enkel probleem mee om studenten wel te discrimineren (Zie oa uitlatingen vorige week) Het lijkt meer een hetze tegen de studenten te zijn. Mijn ervaring met de horeca is(ik heb al lang geen collegekaart meer) dat men het als middel gebruikt om lastige daklozen ed buiten te houden. En als je correct gekleed bent er geen haan naar kraait of je student bent of niet.

  • Beste Erikk, het overkomt mijn kinderen met regelmaat en ik vind het storend dat je ze én voor leugenaar uitmaakt én betitelt als "lastige daklozen''. Ik begrijp dat je gefrustreerd bent over de Stadspartij en m.n hun in jouw ogen negatieve houding t.o.v studenten. En dat is jouw goed recht.
    Hou deze zaken gescheiden en ga er niet op voorhand vanuit dat anderen (lees: niet-studenten) per definitie liegen hierover. Zoals je zelf al stelt, het is jou immers nooit overkomen en derhalve ben je geen deskundige mbt dit onderwerp.

  • Beste Eline... Je legt me woorden in de mond die ik niet zo gezegd heb. Ik gaf alleen aan wat ik gezien heb bij de 2 kroegen waarvan ik weet dat ze een collegepasbeleid hebben. En het is idd mij nooit overkomen dat ik uiteindelijk zonder collegepas niet naar binnen mocht komen. Maar natuurlijk heb ik wel andere mensen geweigerd zien worden, maar dat waren meestal mensen die al met een vervelende houding tegen de portiers aan kwamen lopen. (Ik ken jouw kinderen niet dus daar zal ik geen oordeel over hebben)

Recente berichten

UMCG concludeert: zwangerschap en menopauze beïnvloeden risico op hersenbloedingen bij vrouwen’

Zwangerschap en de menopauze beïnvloeden bij vrouwen het risico op hersenbloedingen en vaatafwijkingen in de…

21 minuten geleden

Scooterbestuurder raakt gewond bij eenzijdig ongeval op Bruilweering

Op de Bruilweering, tussen Stad en Eelderwolde, is in de nacht van zondag op maandag…

2 uur geleden

Conflict op Aweg mondt uit in steekpartij; 29-jarige man uit Ter Apel raakt gewond (update)

De politie onderzoekt een steekincident, dat rond 01:15 uur plaatsvond aan de Aweg in de…

3 uur geleden

Kandidaten gezocht voor Groninger Cultuurprijzen: “Aanmelden kan tot 1 juli”

Ook dit jaar reiken de provincie Groningen en het Cultuurfonds Groningen weer de cultuurprijzen uit.…

4 uur geleden

Pinkstermaandag zon en buien, ook komende dagen buien

De zon maakt de komende dagen vaker plaats voor bewolking met kans op regen- en…

12 uur geleden

Geen plusvariant om extra te investeren in sportvoorzieningen: “Huidige ambities zijn al heel fors”

Een plan van het CDA om in de gemeente een plusvariant uit te werken, waarbij…

12 uur geleden