Categorieën: Nieuws

Schoonmakers vinden ontslag Pastoor onterecht

De vakbond van schoonmakers in het noorden heeft in een brief aan de PvdA laten weten dat zij wethouder Elly Pastoor ondersteunen.

Volgens hen past Pastoor niet in het beeld van regentenpolitiek. Bij de grote schoonmakersstaking, eerder dit jaar, heeft Pastoor hen met raad en daad bijgestaan. Daardoor kreeg zij de titel ´vriend van de schoonmakers´.

Met dit protest willen zij duidelijk maken dat Pastoor dit niet verdiend heeft en onjuist wordt afgeschilderd in het rapport Tichelaar dat uiterst kritisch was over de cultuur binnen de PvdA.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Pastoor is niet ontslagen, maar is zelf opgestapt. Ze zat in het oude college met de Vries en Dekker. Daardoor heeft ze zich gecompromiteerd met het oude regenteske PvdA. Dat is de reden dat ze niet terug mag komen van het partijbestuur. Dat betekent niet dat ze beschuldigd wordt van arrogantie en machtsspelletjes. Het rapport Tichelaar had daar wel een stuk duidelijker in kunnen zijn. Het rapport is feitelijk flinterdun. Meer een sfeerimpressie dan een feitenrelaas. De maatregelen in het rapport zijn matig onderbouwd en dat heeft nu een revolutie binnen de partij tot gevolg. Grote kans dat de JS nu de macht grijpen en die zijn net zo zot als de SP. Tichelaar heeft het vernacheld door slecht te communiceren over zijn bevindingen in het rapport en heeft de direct betrokkenen geen persoonlijke uitleg en kans op weerwoord gegeven. Het parachuteren van een partijtijger als Ishta in het college vind ik overigens ook geen sterke actie. Het lijkt op een soort wondermiddel, "Dig lost al uw problemen op!". Dan had je beter een vakman van PvdA huize kunnen aantrekken. Hij word wethouder, maar zijn eigenlijke taak is interim-partijleider in Groningen. Dan heb je te veel twee petten op. Om de zaak te redden zou Tichelaar nog een verklarende brief moeten schrijven over de rol van Elly Pastoor in het college en waarom ze niet mag terugkeren, maar ik vrees dat het daar al te laat voor is.

Recente berichten

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

1 minuut geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

42 minuten geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

56 minuten geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

5 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

5 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

6 uur geleden