Categorieën: Nieuws

Rehwinkel onder vuur vanwege rellen in Haren

Burgemeester Rehwinkel ligt vanavond in het TV programma Een Vandaag onder vuur vanwege de rellen in Haren, een kleine twee weken geleden.

In het programma gaan specialisten zeggen dat de veiligheidsregio Groningen, waar Rehwinkel voorzitter van is, niet goed functioneert. Dit bleek al tijdens de crisis rond de hoge waterstanden begin dit jaar.

De specialisten die vanavond aan het woord komen, vinden het vreemd dat Rehwinkel een deel van zijn taken heeft overgedragen aan de burgemeester van Hoogezand Sappemeer.

Ook zijn zij verbaasd dat Rehwinkel pas heel laat betrokken is bij de crisis in Haren. Dat zou pas op de avond van de rellen zelf gebeurd zijn. Volgens de specialisten had Rehwinkel als voorzitter van de Veiligheidsregio de regie in handen moeten nemen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Eerst Dros, nu Rehwinkel. De media gaan gewoon op zoek naar schandalen. Er zijn altijd wel bronnen te vinden die ergens kritiek op hebben. Allemaal achteraf gelul. Maar het is wel nieuws als je lekker aan de stoelpoten van een Burgemeester of politiechef kunt zagen. Verwerpelijke riooljournalistiek.

    • Feiten hoef je niet te verhullen Marc. En een feit is dat er een hoop dingen niet goed gegaan zijn die dag.

      • Feiten? Feiten zijn er genoeg. Het gaat er om in welke context je ze plaatst. Men loopt nu al conclusies te trekken, terwijl er een onderzoekscommissie is die dat gaat onderzoeken. Bovendien leidt dat vingerwijzen over wie je de schuld kunt geven af van de werkelijke oorzaken, die een stuk complexer zijn dan een zogenaamd niet functionerende voorzitter van een Veiligheidsregio die nog geen half jaar bestaat.

    • Tefke,ik zie zoveel vlaeossenwn of pubers lopen waarvan ik denk en heel hard hoop, wordt Sem (mijn andere kind ) maar niet zo! Echt, niemand is te vergelijken met elkaar. Sem kan ook zoveel gaan worden, van punker tot weet ik wat, waar ik niet op zit te wachten. Geen 1 kind met down is hetzelfde. Ook al dacht ik ooit van wel, maar nee. Ook daar zijn enorme verschillen. Er zit in die eerste jaren ook al een enorm verschil in intelligentie, net als bij ieder ander kind. Ik zag laatst een man van 30 met down, een schat van een man wellicht, met z'n tong tot op z'n enkels en er kwam geen verstaanbaar woord uit. Luuk (4) praat nu al meer. Vooruit kijken heeft dus geen enkele zin. Je weet niet hoe een een kind zich ontwikkelt, down of geen down. En die film.. tja, het gaat vooral over sex. En die belevenissen hoef ik van niemand te horen ;)

  • het is de schuld van de media....als pownews, de wereld draait door en tv noord er niet zoveel aandacht aan had geschonken was er niets gebeurd.....en de journalsten verdedigen zich met: "als er nieuws is moeten we het melden", maar ze hebben het uitgelokt en hebben het nieuws gemaakt, maar ze spelen de vermoorde onschuld.

    • De jeugd heeft haar eigen kanalen en dat zijn niet de kanalen waar jij aan denkt Rene.
      Maar ik geloof wel dat de extra aandacht op de grote media-kanalen tot meer opkomst heeft geleid maar dat wil niet zeggen dat er dan ook rellen komen.Hadden ze een beetje muziek en een paar acts op het voetbalveld gezet was Haren misschien wel in het nieuws geweest op een positieve manier.De burgervader van Haren heeft zich laten overhalen om voor een optie te kiezen die totaal verkeerd was.En voor onze burgervader:helder genoeg ?.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

2 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

3 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

3 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

11 uur geleden