Categorieën: Nieuws

Kabelbaan komt dichterbij

De plannen voor een kabelbaan in Groningen lijken steeds serieuzer te worden. Woensdagmiddag werd een onderzoeksrapport gepresenteerd door stichting Flyover, die de kabelbaan wil gaan realiseren.

Burgemeester Rehwinkel zou aanwezig zijn om het rapport te ontvangen, maar liet verstek gaan in verband met de politieke situatie. In zijn plaats waren alle fractievoorzitters uit de gemeenteraad aanwezig om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen. De mogelijke route van de kabelbaan loopt vanaf station Europapark langs het Sontplein en het UMCG, en moet uitkomen bij het Groninger Forum.

Ook de Stadjers hebben hun mening uitgesproken over de kabelbaan. Uit een enquête blijkt dat 60% van de inwoners van Groningen positief staat tegenover de kabelbaan. Stichting Flyover sprak tijdens deze bijeenkomst zelf ook nog met directe omwonenden over de plannen.

Wouter Holsappel

Bekijk reacties

  • Waar ik de tram dus een zeer goed idee vind voor de stad om haar mobiliteit te verhogen, is dit plan dus totaal overbodig. Het plan is afgekeken bij grotere agglomoraties zoals het systeem in Rio de Janeiro en het geplande systeem in Londen. In Londen is het zeker een tijdswinst omdat de Thames in dat gebied niet zo makkelijk over te steken is met het openbaar vervoer. En dan nog is het systeem vooral gericht op het incidentele en toeristische vervoer (IKEA, UMCG, Forum) in plaats van dagelijks school- of werkvervoer. En daarbij zijn al deze punten prima te bereiken met het huidige openbaar vervoer. Dit is echt een prestigeproject.

  • Ik vind dit echt een waardeloze plan....
    Wat heb ik er als (werkende) Stadjer aan? Wat hebben studenten er aan?
    Het is misschien even leuk als toeristische attractie maar wat een lelijke baan zal dit worden overal grote masten in de stad. Mensen worden vanuit de lucht bekeken in hun achtertuinen en dakterrassen etc. Kabelbaan No way!! De tram die hadden ze moeten aanleggen!! dat is investeren in de toekomst!

  • Inderdaad een prestigeproject.... Het ding moet dan over de Sint Jansstraat. Moeten de grote peilers in de Sint Jansstraat. Dat past dus niet tenzij je het hele autoverkeer uit die straat haalt. En veel raadsleden vinden dit allemaal geweldig maar een tram niet. Hoe dom kun je zijn. De helft van de raadsleden in Groningen is totaal ongeschikt als raadslid, met name VVD, Stadspartij, SP en D66. Laat die mensen wat anders gaan doen ipv deze stad verkloten.

  • Oh, laat het niet waar zijn; zijn ze een beetje dolgedraaid in Groningen? Eerst een plantram afschieten waar jaren aan gewerkt is en wat goed onderbouwd was, en nu deze 'attractie'. Wat een panoramavervuiling.
    Piepen de zuurpruimen dat dat Forum zo hoog wordt, maar dat er zo'n bak over je huis langs piept en knarst, lijkt geen probleem(mocht er al iemand in willen stappen, haha). Laten ze lekker voor het slaapkamerraam van die Schroor, Prummel of Keulen gaan met de gondels (niet dat daar iets valt te genieten, hehe).
    Good luck Groningen!

  • Ongelofelijk. Kunnen al deze kansloze raadsleden alsjeblieft verhuizen naar Verweggistan ? CDA, VVD, STadspartij, SP en D66, opzouten! U doet slechts aan free fact politicy, heeft niet de guts om deze stad verder te brengen. Ik hoop van harte dat de provincie u persoonlijk aanklaagt.

  • kabelbaan naar de Ikea? E n dan met een Billy de kabelbaan in? Wat een absurd plan.

  • Nou ...die kabelbaan lijkt me wel een goed idee..
    Vanaf het station met een bocht ( toeristisch educatief.. toch? ) boven de Nieuwstad langs,, Want daar zitten tenslotte mensen achter de ramen die bekeken willen worden.
    Geef de mensen die er absoluut naar toe willen een parachute mee.
    Voor de rest zou verhuur van verrekijkers ( in de gondel) heel lucratief zijn en een hotdog cq hamburger tentje.
    Men toch wel bezig met een toeristische attractie waar wat tijd mee gemoeid is, dus een natje en een droogje zou zeer welkom zijn.
    En toiletten zijn natuurlijk een must .( denk aan onze sprinters.
    Want als men bij mooi weer op straat opeens nat zou worden weet men waar het vandaan komt toch?
    Als men toch een schip met geld over heeft ( zo schijnt het) zit ikzelf te denken aan de armere onder ons..die noodgedwongen gebruik maken van de voedselbank.
    Geef die wat extra's zou ik zeggen of neem een deel wat verkocht is aan de Markt( privatisering).. terug als Nuts bedrijf hou het betaalbaar voor de minder bedeelden zou ik zeggen..SOCIALE gemeente..!!
    Maar nee ..het ene stinkend dure project staat nog niet eens in de ijskast of de een of andere geldwolf...probeert munt te slaan uit onze gedestabiliseerde labiele bestuurders, en probeert er munt uit te slaan.

    Ik zou zeggen Burgemeester ..Wethouders..
    Nu even pas op de plaats en laat je niet opnaaien door de PRO Tram woordvoerder..( 1 stuks) de anderen zijn er tussenuit geknepen,en gebruik Uw gezonde verstand ten opzichte can de NU sterk verbeterde financiële opties die vrij gekomen zijn door het schrappen van de tram.
    Laat U niet chanteren door aannemers en aanverwante lieden die tientallen miljoenen gaan missen in hun boekhouding.
    Hun 5 keer op vakantie gaan zullen ze moeten terug brengen naar 1 hoogstens 2 keer per jaar.
    Terwijl de gewone man thuis zit omdat de camping niet meer te betalen is door alle stijgende vaste lasten.
    Ik wens U veel wijsheid toe, Verantwoordelijke wethouders.
    Bedankt ..!!
    Zij... die op de rem hebben getrapt ten aanzien van de geldelijke verspilling die een halt (zo schijn het)is toegeroepen.
    Verspilling die Nu ten goede kan komen slimmere oplossingen ten aanzien van het openbaar vervoer.
    Neem de geleed 19.5 of 24 dubbel geleed ..of 30 meter (tripple) mega-bussen die veilig via de buitenkanten kunnen opereren en de binnenstad totaal kunnen ontlasten.
    Oriënteer U wat Dekker e.a niet hebben gedaan.
    En bezie de fantastisch mogelijkheden die nu open liggen, ten aanzien van de bereikbaarheid van ons mooie Groninge stad.

    Met vriendelijke groet
    René Strobos..

    ps
    Tjah ..!! De kabaal baan ?? U mag het zeggen.

  • deze kabelbaan is net als de tram weggegooid geld met al deze virtuele verslinding is het verstandiger om de ringweg in eenmaal goed
    aan te leggen zo dat de stad voor de komende jaren goed bereikbaar blijft ook bedrijven terreinen beter verdelen zie (westpoort) dan is er geen op hoping van het verkeer en een betere doorstroming
    Dan wordt Groningen weer een bereik bare stad

    Groetjes klaas dijk

    • En hoe houd je het centrum, het UMCG en in de toekomst het stationsgebied bereikbaar als je alleen investeert in de ringweg? Allemaal met een gangetje van 70km/h om de stad heen zonder oponthoud, om vervolgens op de Hereweg, de Pleiadenlaan, de Zonnelaan en de Bedumerweg in de file te staan?

      En @ René, de middelen die nu beschikbaar zijn gekomen door het afschieten van de tram worden niet gebruikt voor het verbeteren van de bereikbaarheid. Voor bereikbaarheid zal de Stad de RSP gelden nodig hebben, en het is nog maar de vraag of de provincie dit geld beschikbaar wil stellen. Vergeet niet dat er 15 jaar met stad en regio is gewerkt aan een plan en dat er 31 miljoen aan voorbereidingskosten gemaakt zijn. Er mag wel een wonder gebeuren wil Groningen opnieuw aanspreek maken op een dergelijk bedrag. Feit is wel dat ze het met 31 miljoen minder moeten doen.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

1 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

3 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

13 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

13 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

15 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

15 uur geleden