Groningen niet de Meest Gastvrije Stad 2012

nieuws

Groningen staat voor het eerst in de top 5 van de meest gastvrije steden van het land. Dat is althans het oordeel van de website meestgastvrijestad.nl, die een enquête hield onder circa 8.000 mensen. Den Bosch blijkt daaruit de meeste waardering te krijgen.

De bezoekers moesten de 21 grootste steden beoordelen op allerlei aspecten, zoals vriendelijkheid, veiligheid en horecavoorzieningen. Alle 27 aspecten kregen een waardering tussen de 1 en de 5. Den Bosch haalde daarbij een gemiddelde van 4,11. Tweede werd Breda met 4,07 en derde Maastricht met 4,05.

Traditioneel gaat de titel naar een stad in het zuiden van het land. De eerste stad boven de grote rivieren is Haarlem met 4,02. Groningen haalde 3,97. De minst aantrekkelijke grote stad is Zoetermeer. Dat werd gewaardeerd met een 3,68.

Deel dit artikel: