Categorieën: Nieuws

GroenLinks vreest gevolgen begroting

GroenLinks is teleurgesteld in de nieuwe begroting. Die biedt namelijk geen oplossing voor het bereikbaarheidsprobleem van de stad.

De tram wordt afgeblazen, evenals de spoorlijn naar Heerenveen, en er wordt niet geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Bovendien gaat veel geld verloren door het schrappen van de tram. Zo wordt volgens GroenLinks het hoofdstation een steeds drukkere fuik waarin de reiziger vastloopt.

Goede bereikbaarheid is cruciaal voor economie en werkgelegenheid, aldus GroenLinks. De stad loopt echter, door het afblazen van de tram, meer dan 200 miljoen euro mis, en bovendien gaat 31 miljoen verloren die al voor de tram was uitgegeven.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Gisteren lag de spoorlijn naar Hoogeveen er nog ;-)
    of wordt de spoorlijn naar Heerenveen bedoeld?

  • Wel goedkoop van Groen Links om nu naar anderen te wijzen. De club van Dekker had in het verleden zelf beter moeten luisteren en hun eigen ego aan de kant zetten. Het pluche zat schijnbaar lekkerder dan de blaren waar ze nu op zitten.

  • De reactie van Groenlinks is behoorlijk hypocriet. De tram zou enorm veel financiële risico's met zich meebrengen, o.a. 22,5 jaar reizigersopbrengsten op de tram (die alvast wel als financiering dienden) en vertraging als gevolg van juridische procedures of fouten van de gemeente of het Projectbureau. De tram zou sowieso 450 miljoen (inclusief exploitatie) kosten, er van uitgaande dat alles allemaal vlekkeloos zou verlopen. Het doorrijden naar de regio was überhaupt geen politiek draagvlak voor en ook geen geld.

    Overigens schijnt juist GroenLinks-wethouder Karin Dekker bestuurlijk aangedrongen te hebben op het vroegtijdig afblazen van de spoorlijn Groningen-Heerenveen omdat zij hoopte om daarmee extra geld voor "haar" tram te krijgen. Een beetje schijnheilig om het nu dan tóch jammer te vinden dat het niet doorgaat en daarvoor de schuld te leggen bij de partijen die wél financieel verantwoord met het geld van de samenleving willen omgaan.

  • Arthur Kamminga: Weet je wat schijnheilig is? Leugens en verdachtmakingen verkondigen!!! 'Schijnt juist Karin Dekker aangedrongen te hebben' schrijf je. En dan aan iets dat schijnt zo te zijn verbindt jij het etiket 'schijnheilig'. Bah.

    En dan je verhaal over geen politiek draagvlak??? Kom op zeg... zowel de Provincie als bijvoorbeeld Zuidhorn en Hoogezand willen graag een regiotram.

    En je plannetje B (trein naar Zernike) noem je maar niet meer omdat dat een waardeloos en veel te duur plan bleek.

    Je bent zelf schijnheilig en hypocriet. Door mensen als jij is samen met de domme media als DvhN een anti tram sfeer gecreëerd. Het lijken wel de middeleeuwen waar alle nieuwe dingen en plannen leiden tot verdachtmakingen en brandstapels. De brandstapel is vandaag de dag dan nog net niet een echte maar wel een spreekwoordelijke. Ga je diep schamen. Maar vermoedelijk is je opgeklopte ego daar te groot voor.

    • Met alle respect maar ik vind het DvhN juist verworden tot de spreekbuis van Groen Links en de PvdA hier in Groningen, evenals RTV Noord welke enkel subsidieafhankelijke journalistiek plegen, als het over het stadsbestuur en provinciale staten gaat.

      En plan B, de trein door laten rijden tot Zernike is zeer zeker een betaalbaar alternatief.

  • Jorrick, je kunt er zelf anders ook wat van. Als mensen tegen een plan zijn, zijn ze blijkbaar gelijk Middeleeuws. Erg makkelijk. Hou het liever inhoudelijk.

  • Oioioi wat zijn de druiven zuur in dit kamp hier..... Jij hebt er in ieder geval helemaal niks van begrepen Jorrick.

  • @Lars en Tinus: Goed lezen! Ik noem iemand niet middeleeuws omdat hij ergens tegen is maar omdat nieuwe plannen leiden tot verdachtmakingen en leugens.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

3 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

4 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

14 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

15 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

16 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

16 uur geleden