Gelkingestraat krijgt interactief tegeltjestableau

nieuws
Het ontwerp van Erwin Stienstra.

Burgemeester Rehwinkel onthult volgende week vrijdag een bijzonder kunstwerk op de hoek van de Grote Markt met de Gelkingestraat. Het is een tegeltjestableau waar interactieve informatie over de stad te vinden is.

Het kunstwerk met de titel Ons Blauwe Hart van Erwin Stienstra combineert een oud-Hollandse traditie met moderne social media. Op de tegeltjes komen namelijk QR-codes, waarmee bezitters van een smartphone informatie kunnen oproepen zoals wandelroutes, gedichten en verhalen over de stad. Andere codes linken naar een blog van burgemeester Rehwinkel en portretten van Stadjers verzorgd door OOG TV.

Rond de onthulling geven de ondernemers van de Gelkingestraat een klein feestje. Het kunstwerk blijft er zeker vijf jaar hangen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *