Categorieën: Nieuws

Rehwinkel: Uitspraken gedeputeerden dom en onverstandig

“Dom, onverstandig, oncollegiaal en onzakelijk”, zo typeert burgemeester Peter Rehwinkel de kritiek van de gedeputeerden William Moorlag en Mark Boumans over de vakantie van Rehwinkel. Rehwinkel zegt dit in het programma Herestraat Helemaal dat dinsdagavond op OOG TV uitgezonden wordt.

Moorlag en Boumans vroegen zich af of het wel verstandig was dat Rehwinkel juist in de tijd van een politieke crisis over de tram op vakantie is. Rehwinkel stelt dat hij in goed overleg met de gemeente op vakantie is gegaan en die zelfs een week heeft ingekort.

Rehwinkel stelt dat er bij de gemeente geen lange recessen zijn en bij de Provincie wel. Rehwinkel vindt dat de gedeputeerden beter hun mond hadden kunnen houden in plaats van domme dingen te zeggen. Daarnaast zegt de burgemeester dat er juist geïnvesteerd moet worden in goede relaties, omdat de stad en provincie al problemen genoeg hebben.

Ook stelt Rehwinkel dat Commissaris van de Koningin Max van der Berg had moeten ingrijpen. Rehwinkel zegt dat er bij de Provincie wat dat betreft ook het een en ander aan de bestuurscultuur moet veranderen.

Het hele gesprek met Rehwinkel is vanavond te zien op OOGTV in het programma Herestraat Helemaal, direct na het nieuws.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Burgemeester Rehwinkel heeft helemaal gelijk. De betreffende gedeputeerden hebben een enorme klont boter op hun hoofd: in tegenstelling tot GS is Rehwinkel de hele zomer aan het werk geweest, heeft ie nu z'n vakantie moeten inkorten en is dit ene weekje in goed overleg besloten, waarbij er gewoon een loco-burgemeester is als plaatsvervanger. Het College van GS is echter deze hele week volledig afwezig, op vakantie. Hoe hypocriet kan je zijn...

    Ik krijg steeds meer het gevoel dat de verwijten aan het adres van Rehwinkel (geen regie, te soft) onterecht is. We hebben al genoeg machtsbeluste politici in het Noorden; ik vind het juist wel prettig dat er in Groningen een empathische burgemeester is die niet aan dat hele politiek spelletje (lees: moddergevecht) meedoet.

  • Rehwinkel heeft groot gelijk. En ze hebben ook nog eens boter op hun hoofd! Drammers met hun ondemocratische dramproject! En dat voor een VVDer als Boumans. Als een halve zool achter zo'n linkse hobby aanlopen.. triest

  • Rehwinkel kan dan wel gelijk hebben , met zijn vakantie...Maar wat de Raad gedaan heeft op 26 September jl, vind ik veel onbeschofter! Met name TON SCHROOR!!! Dat die man er nog zit begrijp ik werkelijk niets van.....

  • Ja, bedankt burgemeester. Precies wat we nodig hadden, wéér een sneer richting de provincie. Dat zal goed zijn voor de onderlinge relatie, die toch al zo uitblinkt in vertrouwen en hartelijkheid!

    En op de keper beschouwd hebben Moorlag en Bomans toch best wel gelijk. De gemeente zit in een zware crisis die de Stad tientallen zoniet honderden miljoenen Euro's kan gaan kosten. Dan ga je toch niet op vakantie? Leuk dat je 'm inkort, maar in deze tijd wordt zóveel gezegd, wordt zoveel geschreven, dan moet je toch aanwezig zijn als burgervader? Zeker als je eerder in het jaar zegt dat je strakker de regie wil nemen. Nee, dit was gewoon een heel beroerde tijdstip om te gaan, hoeveel ik het de man ook gun. Had dan nog een halve maand gewacht tot het nieuwe college er zat.

    Zwakke "maar-hunnie-doen-het-ook" retoriek, trouwens. Natuurlijk is GS gewoon op vakantie, daar heerst immers geen crisis. Dat is toch geen verweer, man.

  • Waarom legt Rehwinkel niet gewoon uit dat hij met vakantie was, dat hij in de zomer kennelijk niet is weggeweest maar dat alles goed was geregeld qua vervanging. Nu gebruikt ie meerdere malen het woord 'dom' richting provincie. Dat lijkt me niet de goede manier om de verhoudingen te herstellen.

  • Die kritiek van GS heeft blijkbaar een gevoelige snoer geraakt bij Rehwinkel. Daarom reageert hij emotioneel en dus ook dom. Zo komen we er wel...

Recente berichten

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

12 minuten geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

48 minuten geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

2 uur geleden

Koperdieven slaan toe bij spoor Glimmen

Koperdieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toegeslagen langs het spoor bij Glimmen.…

3 uur geleden

Aardbeving gemeten bij Garsthuizen

Bij Garsthuizen in de gemeente Eemsdelta heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een…

3 uur geleden

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

7 uur geleden