Categorieën: Nieuws

Floriade niet naar Groningen

Groningen heeft naast de organisatie van de Floriade 2022 gegrepen. Maandagmiddag maakte de Nederlandse Tuinbouwraad bekend dat Almere gekozen is al locatie.

Volgens het bestuur van de Tuinbouwraad heeft Almere een `bijzonder goed en degelijk plan” ingediend met weinig financiële risico’s. Bovendien kan Almere profiteren van de nabijheid van de Randstad.

Het bestuur was ook vol lof over de plannen van de andere kandidaten, waaronder Groningen. Alle plannen waren volgens het bestuur van hoge kwaliteit en was er sprake van een groot enthousiasme bij de kandidaten. De Tuinbouwraad hoopt dan ook dat de plannen toch uitgevoerd zullen worden. Groningen wilde het suikerunieterrein het middelpunt van de Floriade in de stad maken.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Mooi houden we geld over voor het noodlijdend OV bureau.
    Kunne de studenten Hun fiets laten staan of stoppen met lopen( er is weer geld voor bussen).

  • mooi kunnen de studenten daar mooi een campus krijgen en kunnen de echte inwoners weer hun plek in de stad terug krijgen. tram niet helemaal nodig , studenten kunnen prima fietsen, bewegen is gezond en minder bier drinken ook.
    wat zal het weer lekker rustig worden in het centrum

    • Wat bedoel je nou met de ''echte inwoners'' van de stad? Waarschijnlijk iedereen die geen student is. Maar de meeste studenten willen helemaal niet zo ver buiten de stad wonen en die zullen dat dus vast niet gaan doen. Ook dat ''terug krijgen'' van jou zit me niet helemaal lekker. Wekt een beetje de suggestie dat mensen recht hebben op een plek in de stad en studenten die plekken hebben afgepakt.

      • Waarschijnlijk bedoelt hij te zeggen dat studenten "tijdelijke" inwoners van deze stad zijn, dat voor hen min of meer alles aan de kant wordt gezet waar het om huisvesting gaat. Hierbij kun je denken aan de verloedering van complete woonwijken waar studentenbewoning is toegstaan.

        Dus waarom dan geen campus op het voormalige SuikerUnie terrein? Leg er gelijk een treinstation(netje) aan en de student kan zo binnen 5 minuten op bestaand spoor, met een beperkte uitbreiding, op Zernike terrein uitstappen en vice versa.

        Niet enkel zal dit de gemiddelde woonwijk in Groningen ontlasten van "de student" ook de tramlijn hoeft niet te worden aangelegd, waardoor het financieringstekort,(begrotingstekort) tientallen miljoenen lager uit zal gaan vallen.

        Maar of dit wenselijk is in de ogen van dit college van B&W valt echter te betwijfelen, immers "de student" heeft hier in deze stad voorrang op alles en iedereen.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

5 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

6 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

7 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

8 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

10 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

11 uur geleden