Categorieën: Sport

Eindelijk weer winst voor FC Groningen

FC Groningen heeft vrijdagavond de lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 gewonnen. Halverwege de eerste helft maakte Tim Sparv de enige goal van de wedstrijd. Hiermee doorbreken de Groningers een reeks van tien wedstrijden waar niet gewonnen werd.

Eerste helft 

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De enige kleine kans in de beginfase was voor ADO, maar Luciano wist een voorzet goed weg te boksen. Na tien minuten was de eerste kans van FC Groningen te noteren. Zeefuik dook goed door de verdediging, maar werd door Meijers neergelegd. Scheidsrechter Braamhaar was coulant en gaf de verdediger van ADO slechts een gele kaart.

Halverwege de tweede helft kreeg Zeefuik een prima mogelijkheid. De spits kon redelijk vrij inkoppen na een voorzet van Schet, maar zijn kopbal ging over de goal van Coutinho. Na een dik half uur kwam FC Groningen op voorsprong. Tim Sparv kopte de bal achter de doelman van ADO na een vrije trap van Schet 0-1.

Na dat doelpunt had ADO het moeilijk en bleef FC Groningen de bovenliggende partij. Verder dan een schotje van De Leeuw en een kopkansje van Kwakman kwamen de Groningers niet.

Tweede helft 

De eerste kans van de tweede helft was voor ADO. De bal belande, na een vrije trap van Holla op het hoofd van Supusepa. Luciano was alert en verwerkte de bal tot hoekschop. Na de corner kreeg opnieuw Holla de bal voor zijn voeten, maar hij schoot over.

De eerste mogelijkheid van FC Groningen kwam wederom op naam van Tim Sparv. Na een vrije trap kon hij de bal, aan de rechterkant van het veld net niet controleren. Na een uur spelen was er dan ook een kans voor ADO. Na een voorzet van Mike van Duinen beroerde een Groningen speler de bal nog waardoor Luciano er niet bij kon. Het werd uiteindelijk een corner.

Naarmate de tweede helft vorderde werd ADO de betere ploeg. Een kwartier voor tijd was Vicento dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot kon met met een ultieme redding van Luciano tot hoekschop worden verwerkt. Even later dacht Den Haag dat ADO op gelijke hoogte kwam. De treffer werd echter afgekeurd doordat Kieftenbeld werd geduwd door Wormgoor.

De Hagenezen bleven het daarna proberen, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet meer.  De grootste kans van ADO was in de blessuretijd door van Duinen. Hij schoot net naast. Dat betekent dat FC Groningen na tien wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben eindelijk weer eens drie punten mag bijschrijven.

Opstellingen
ADO Den Haag:  Coutinho, Wormgoor, Omeruo, Supusepa (79′ Elbers), Holla, Jansen (60′ Vicento), Meijers, Poepon, Toornstra, Chery (86′ Beugelsdijk), van Duinen
FC Groningen: Luciano, Kappelhof, van Dijk, Bacuna, Sparv, Kwakman, Burnet, Schet (66′ Kirm), de Leeuw (70′ Kieftenbeld), Magnasco, Zeefuik (75′ Suk).

Statistieken
Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Doelpunten: 34′ Sparv 0-1
Gele kaarten: Meijers, Wormgoor (ADO Den Haag), Bacuna, de Leeuw ( FC Groningen)

Trainer Robert Maaskant was tevreden met het vertoonde spel

Verslaggever Stefan Bleeker in gesprek met matchwinner Tim Sparv

Stefan Bleeker

Recente berichten

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

Wall House aan de A.J. Lutulistraat is tijdens het hele Pinksterweekend geopend. In het gebouw…

31 minuten geleden

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in…

2 uur geleden

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

3 uur geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

4 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

4 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

8 uur geleden