Aardschok doet huizen in Stad trillen

nieuws

Een vrij heftige aardschok heeft donderdagavond de huizen in de stad doen trillen. De schok vond rond 22.30 uur plaats.

Volgens het Duitse instituut GEOFON gaat het om een aardschok met een kracht van 3,7 op de schaal van Richter. Het KNMI heeft een kracht van 3,4 gemeten. Het epicentrum van de schok lag in de buurt van Loppersum. Een schok met die kracht is vrij heftig voor Noord-Nederlandse begrippen. Via Twitter komen veel reacties binnen van mensen uit de stad die de schok gevoeld hebben. Onder andere is de schok gevoeld in de Hoogte, de Oosterpark en Paddepoel.

Voor zover bekend heeft de schok geen schade veroorzaakt. De schok van donderdagavond is al de tweede van deze week. Woensdagavond beefde de aarde in de buurt van Delfzijl.

Over de oorzaak van de aardschok is nog niets bekend. Aardschokken en – bevingen komen in Nederland regelmatig voor. In het zuiden van het land ligt de zogenaamde Peelrandbreuk. Dit is een geologische breuklijn die loopt van Roermond via Liessel naar Uden-Heesch. De zwaarste beving die in Nederland heeft plaatsgevonden vond ook in deze regio, namelijk in Roermond, plaats. Met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter richtte deze aardbeving in 1992 behoorlijk wat schade aan in de Limburgse stad. Bevingen in het Noorden worden vaak veroorzaakt door de gevolgen van gaswinning.

Deel dit artikel: