PvdA: haast maken met wijkvernieuwing Selwerd

Het wordt hoog tijd dat er begonnen wordt met de ambitieuze plannen voor wijkvernieuwing in Selwerd. Dat zegt de PvdA. Volgens de partij vindt maar zo’n 15% van de Selwerders dat de wijk er het afgelopen jaar op vooruitgegaan is.

De gemeente heeft zo’n twee miljoen euro beschikbaar voor wijkvernieuwing in Selwerd. Het stadsbestuur is samen met woningcorporaties ook plannen aan het maken. Die zouden eind vorig jaar gepresenteerd worden, maar zijn uitgesteld. De PvdA vindt dat daar niet meer gewacht kan worden en ziet vooral kansen voor ouderen, studenten en gezinnen.

Woningstichting Patrimonium en zorginstelling ZINN willen in Selwerd een regionaal zorgcentrum voor ouderen opzetten. Verder vindt de PvdA dat de stop op kamerverhuurpanden voor studenten kan worden opgeheven als er goede plannen gemaakt worden. Tenslotte wil de partij dat gezinswoningen moderner en energiezuiniger gemaakt moeten worden, zodat de wijk weer aantrekkelijk wordt voor gezinnen.

De partij roept wijkbewoners en andere Stadjers op hun eigen ideeën voor de wijk naar de gemeenteraadsleden van de partij te sturen.