Categorieën: Nieuws

Politici onder de indruk van Gronings boek over crisis

De schrijvers van het boek ‘Generatie Crisis: verder kijken dan Occupy‘ dat drie weken geleden verscheen, zijn onder de indruk van de vele aandacht die ze de afgelopen periode ontvingen. “Verschillende politici hebben hun waardering uitgesproken over ons boek.”

Het boek is geschreven door twintig Honnoursstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. In het boek wordt vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de economische crisis en hoe deze het beste opgelost kan worden. Steven Gilbers is één van de schrijvers en hij zegt dat de reacties allemaal erg positief zijn. “Veelgehoorde complimenten gaan over de diversiteit van het boek en over de opvallende invalshoeken die we hebben gebruikt.”

Media aandacht
Voor het boek zijn de studenten naar New York getogen om daar onderzoek te doen. Gilbers dook in de Amerikaanse stad in de hiphopcommunity. Hij onderzocht wat de crisis met deze muziekcultuur doet. “Eigenlijk is het ontzettend leuk om te horen van vrienden en bekenden dat ze je boek hebben zien liggen bij de boekhandel.” Gilbers is ook verrast door de vele media aandacht. “Her en der positieve recensies, een paginagroot interview in het Dagblad van het Noorden, een reportage op OOG TV en een interview in het radioprogramma De Avonden bij de VPRO op Radio 6. Al deze aandacht was veel meer dan verwacht.”

Politici onder de indruk
Verschillende politieke leiders hebben inmiddels hun waardering uitgesproken. “Het eerste exemplaar hebben we uitgereikt aan Commissaris van de Koningin Max van den Berg. Twee dagen later hoorden we hem op de radio zeggen dat het hem erg had geïnspireerd in zijn werk om te lezen hoe jonge, talentvolle studenten tegen de wereld aankijken. Ook hebben we contact gehad met politici als Ronald Plasterk die ernaar uitzag om het boek te lezen als financieel woordvoerder voor de PvdA.” Gilbers laat weten trots te zijn dat ze de aandacht van zulke prominente figuren hebben weten te trekken. “Het zou ook zo maar kunnen dat we in de toekomst nogmaals benaderd worden door politici. Maar of dat echt wereldleiders moeten zijn.”

Bekijk hier nogmaals de reportage die OOG TV uitzond op de dag het boek gepubliceerd werd:

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

5 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

5 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

6 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

7 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

7 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

9 uur geleden