Categorieën: Nieuws

Hondenpoep moet overal opgeruimd

Overal in de stad is het sinds 1 juli verplicht om hondenpoep op te ruimen. Dit geldt nu ook voor straatgoten en op de grond rond bomen en in perkjes.

Omdat hondenpoep nu overal moet worden opgeruimd hebben oude hondenuitlaatgebieden geen functie meer.
Hiervoor gelden nu dezelfde regels als overal in de stad: de hond is aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd. Er blijven wel losloopgebieden en er komen op proef nog twee langere loslooproutes in de stad.
Maar ook hier moeten de hondenbezitters de poep afvoeren in een zakje. Bij de losloopgebieden zijn afvalbakken geplaatst. Een overzicht van de losloopgebieden in de stad is te vinden op de groningen.nl/hond.

Het hondenbeleid moet eraan bijdragen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de openbare ruimte en het groen.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Mogen we er ook vanuit gaan dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. Nu helemaal als er genoeg geld binnenkomt van de boete's. Anders moeten ze ook maar bij de huizen langs om te kijken of mensen katten hebben en daar ook belasting voor vragen.

  • Dit werd tijd. Ik zat een tijdje geleden te genieten van het weer, bleek ik in een hondendrol te zitten. En dankjewel.

  • Honden poep overlast en hondenbelasting zijn 2 verschillende dingen. Jammer dat de hondenbezitter vaak reageert met; ik betaal hondenbelasting dus ik mag overal mijn hond laten poepen. Daar heeft de gemiddelde inwoner van Groningen weinig aan. Hondenpoep stinkt, zeker nu met dit warme weer. Veel mensen hebben er last van, dat blijkt elke keer weer uit onderzoek. Grasveldjes liggen vol met poep. Er zijn hondenbezitters die hun hond geleerd hebben om in de goot te poepen, maar ook hondenbezitters die hun viervoeter midden op de stoep laten poepen. Dat men belasting moet betalen kan de gemiddelde burger die last van hondenpoep heeft ook niets aan doen. Dat is gemeente beleid en weer een hele andere discussie.

    • Helemaal mee eens. Het is eigenlijk heel gek dat het niet de gewoonte is voor hondenbezitters om de poep op te ruimen. Ander afval hoor je ook niet zomaar op straat te gooien, terwijl we toch gemeentelijke belastingen betalen.

      • @Sander. Hoe kan het dan zo zijn dat mijn haag telkens vol met rommel ligt terwijl je het volgens jou niet op straat mag gooien? En hoe kan het dat dat er ook gewoon rommel op straat ligt? Hier betalen we dus gemeentelijke belastingen voor zodat de straat toch weer schoongemaakt wordt. Alleen mijn haag moet ik elke week zelf schoonmaken.

      • @Ronald: ik gaf aan hoe ik vond dat het hoort te zijn. Staat ook duidelijk in mijn commentaar. Helaas is de werkelijkheid vaak anders.
        En mensen die rotzooi in uw haag gooien vormen natuurlijk een ander probleem. Dat is heel vervelend maar hoeft de gemeente niet op te ruimen.

      • En met ''helemaal mee eens'' doelde ik op '' Jammer dat de hondenbezitter vaak reageert met; ik betaal hondenbelasting dus ik mag overal mijn hond laten poepen. Daar heeft de gemiddelde inwoner van Groningen weinig aan''

    • Hondebelasting is ooit in het verleden ingevoerd voor de hondepoep die niet werd opgeruimd. Van het geld zouden uitlaatplekken komen en de poep van de straat geruimd worden net zoals er voor gemeentelijke belastingen prullenbakken worden geplaatsen de afval wordt opgeruimd wat rond slingert op straat maar de gemeente's en dus niet alleen Groningen gebruiken het geld om hun tekorten aan te vullen. Ik heb zelf geen hond maar vindt het wel krom dat iemand met een hond belasting moet betalen terwijl iemand met katten dat niet hoeft te doen. Als ik in mijn tuin bezig ga zit ik alleen maar te graaien in kattendrollen en als je de deur even open hebt durven sommige katten zelfs je eten van het aanrecht te pakken. Er is geen kat die zijn uitwerpselen in de tuin van de baas achterlaat maar altijd in een tuin van een ander.Dus hondenpoep en hondebelasting heeft zeker met elkaar te maken. Ik ben het eens dat er veel overlast is van hondenpoep maar vindt het onterecht dat je hondenbelasting moet betalen voor een hond en voor andere huisdieren niet.

  • weet ik tenminste waar mijn 250 euro hondenbelasting naar toegaat
    Die klote tram van Karin.!!!

  • De meeste honden bezitters laten hun hond overal schijten behalve voor hun eigen deur.
    Het zijn gewoon aso's.

    • een echte dieren vriend ben je volgens mij niet .ruimt de politie de paardepoep ook op?

  • Laten ze die mensen met katten maar eens aanpakken met dat vieze gesproei en vuilnis zakken open maken..En als mijn hond op straat schijt pak ik het op..Maar als ie het op gras of de bosjes doet waar die het ook doet ga ik het echt niet opruimen want betaal er belasting voor..Ze weten gewoon van gekkig heid niet waar ze het geld vandaan moeten halen !!!

  • die schijt honden ook altijd...gelukkig weet de baas het wel.
    En weten OOK dat ze genaaid worden door de plaatselijke overheid.
    In dit geval de gemeente Groningen

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

10 minuten geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

20 minuten geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

2 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

2 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

2 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

3 uur geleden