Categorieën: Nieuws

Engelbert niet blij met nieuwe school in Meerstad

In de wijk Meerstad is maandag de bouw van een basisschool begonnen. Voor de school hebben zich inmiddels veertien leerlingen aangemeld en twintig kinderen voor de kinderopvang die ook in het gebouw komt. Bewoners van Engelbert zijn niet te spreken over de komst van de school.

Directeur Monique Inja van basisschool de Driebond met vestigingen in Engelbert en Ruischerbrug. “De gemeente Groningen heeft ons veertien jaar geleden een nieuwe school beloofd. Een architect is in de arm genomen en een stuk terrein is inmiddels aangekocht. Maar wij krijgen niet onze school terwijl er twee kilometer verderop wel een nieuwe school wordt gebouwd.” Inja noemt het vreemd. “Wij hebben een goede school, met goede leerkrachten. Ik snap niet dat men in Meerstad het wiel opnieuw wil uitvinden. De kinderen in Meerstad hadden beter naar deze school gekund.”

Engelbert moet discussie uitvechten met Groningen
Wethouder Gea Huizing-Albronda (PvdA) van de gemeente Slochteren, op wiens grondgebied het gebouw staat, is wel blij. “Het is een geweldig gezicht om op deze locatie het schoolgebouw te zien verrijzen. Hier hebben we jaren naar toe gewerkt.” Dat de school nog niet aan de landelijke richtlijnen voldoet qua aantal leerlingen wuift de wethouder weg. “Voor nieuwe scholen gelden andere regels en ik verwacht dat het met het aantal leerlingen helemaal goed gaat komen.” Huizing-Albronda brandt zich niet aan de discussie over de school: “Dit is echt iets wat de school moet gaan uitvechten met de gemeente Groningen.”

School wordt in twee dagen gebouwd
Bijzonder is de manier waarop de school gebouwd wordt. “De school wordt geleverd in zogenaamde bouwpakketten”, vertelt commercieel-directeur Diederik Kwant van de Jarino Groep uit het Assen. “De onderdelen van de school zijn in onze fabriek al helemaal in elkaar gezet en hier in in Groningen schuiven we de onderdelen in elkaar.” Kwant is positief over de vorderingen. “Vanmorgen (maandagochtend, red.) zijn we begonnen en zoals het nu lijkt staat dinsdagavond alles op zijn plaats. Daarna begint de afwerking.”

Informatiecentrum was eerste grote project
Voor het Drentse bedrijf is het niet de eerste keer dat er zoiets op hun weg komt. “Als ik zeg dat we dit dagelijks doen overdrijf ik, maar we doen dit zeker vaker. Een half jaar geleden hebben we bijvoorbeeld het Informatiecentrum op de Grote Markt in elkaar gezet. Het lastige aan dit project is het speellokaal. De onderdelen hiervan zijn heel hoog, en moeten met een convoi exceptional hier naar toe gebracht worden.”

Verslaggever Sebastiaan Scheffer sprak met Diederik Kwant van de Jarino Groep uit Assen. Voor het bedrijf is het een heugelijke dag:

Gea Huizing-Albronda is wethouder in de gemeente Slochteren en zij is blij dat er met de bouw van de school begonnen is:

In Engelbert is men niet blij met de nieuwe school. Monique Inja is directeur van De Driebond. Een school met een vestiging in het Groningse dorp:

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Wandelexcursie door De Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door De Hunzezone. De tocht is…

21 minuten geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

8 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

8 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

9 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

10 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

12 uur geleden