Buskorting leerlingen langzaam afgeschaft

nieuws
foto: Roel Breet

De kortingsregeling voor leerlingen van het Gomarus College en de ROC Menso Alting voor het openbaar busvervoer in Groningen en Drenthe wordt over een periode van drie jaar afgeschaft. Dat hebben de onderwijsinstellingen met het OV-bureau afgesproken.

Het gaat om een een regeling die beide instellingen met het OV-Bureau hebben, waardoor hun leerlingen goedkoop van en naar school kunnen. De korting die nu gemiddeld 16% bedraagt wordt komend schooljaar teruggebracht naar 10%, in het schooljaar daarop tot 6% en daarna geldt het reguliere kortingspercentage van 4%.

De regeling is mede tot stand gekomen dankzij de fractie van de ChristenUnie in Provinciale Staten. Daar bestond – net zoals in de Groningse gemeenteraad – veel bezwaar tegen de plannen van het OV-bureau Groningen Drenthe om vanwege bezuinigingen, alle bijzondere kortingsregelingen in één keer af te schaffen. De leerlingen zouden daardoor volgend jaar honderden euro’s meer moeten betalen voor het busvervoer.

Voor een deel van de bijzondere kortingen is dus nu een oplossing gevonden. Dat geldt nog niet voor een andere regeling, namelijk voor het ouderenvervoer.