Categorieën: Nieuws

Trambureau maakt impressie van ‘Schuitenplein’

Het Projectbureau Regiotram heeft een impressie laten maken van hoe het Schuitendiep er na de komst van de tram uit zou zien. In de plannen verdwijnt een deel van de gracht onder een plein.

Het bureau maakt een serie van impressie hoe bekende punten in de stad er uit zouden komen te zien na de komst van de tram. Onlangs werd er al een virtuele rit met de tram gepresenteerd.

De impressies zijn te bezichtigen op de website van de regiotram. De collectie wordt de komende weken aangevuld met impressies van onder meer de Oosterstraat, de Oosterhamrikkade, het Noorderstation en de Eikenlaan.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • dat dit stukje gracht opeens niet onder beschermd stadsgezicht valt !!! Onbegrijpelijk en dat voor zo'n trammetje van niks naar nergens.

    • Waarom denk je dat die overkapping er komt? Precies, om gepiep en geknars tegen te gaan. Want bij ruime bochten heb je die niet. Het trambureau komt je dus tegemoet, hoe vind je die? Geweldig toch!? :-)

  • Vanmiddag sloeg ik de Gezinsbode open en las op pag.3 het artikel over de impressie van het Schuitendiep i.v.m. de aanleg van de regiotram.
    Ik behoor niet tot de tegenstanders van een tramsysteem in Groningen.

    De foto in de Gezinsbode (zie bijlage) maakt me echter bijzonder boos. Het op deze wijze aantasten van de voor Groningen karakteristieke, middeleeuwse diepenstructuur is in mijn ogen waanzin!!
    Uit te stukje tekst in de Gezinsbode komt geen kritiek naar voren, het kan dus zijn dat ik de enige ben die er zo tegenaan kijkt.
    Ik stuur jullie dit mailtje om dit te polsen. Mochten er meer mensen zijn die dit geen goed plan vinden, moeten we maar een duidelijk signaal afgeven richting gemeente Groningen.
    Wellicht kan een Bond Heemschut o.i.d. ook nog iets betekenen.

    Menno Sikkink

  • Schandalig dat een historisch stuk stad opgeofferd wordt aan zoiets onzaligs als de tram. En dit is nog maar een klein deel van het traject. En google maar eens naar Edinghburg waar ze nu al heel lang bezig zijn met aanleg van een tram. Hele stad opgebroken, nu al zijn delen van de rails stuk en moeten vervangen worden. Er heeft nog niet eens een tram opgereden. En dan de kosten. In Edinghburg dachten ze met 400miljoen klaar te zijn, en zijn ze nu al over de miljard. Als de tram doorgaat hebben we hele grote problemen en waarom????

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

8 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

8 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

9 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

10 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

10 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

10 uur geleden