Categorieën: Nieuws

Groningse huurders betalen mee aan Vestia

De gezamenlijke woningcorporaties van Nederland betalen 700 miljoen euro om collega Vestia te redden. Dat is de uitkomst van de deal die de Vestia met Minister Spies en enkele banken heeft gesloten. Daardoor betalen uiteindelijk ook huurders in Groningen mee.

Algemeen directeur Pieter Bregman van Nijestee, schat dat het aandeel van zijn woningcorporatie rond de 3,5 miljoen euro ligt. Per huurder van Nijestee is dat een bedrag van 260 euro. Volgens Bregman betekent de deal dat Nijestee bijvoorbeeld minder woningen voor jongeren kan bouwen dan gepland of dat renovatie van voorloorlogse woningen moet worden uitgesteld.

Vestia is in problemen gekomen door risicovolle beleggingen, zogenoemde derivaten, die de woningstichting zouden moeten beschermen tegen toekomstige rentestijgingen. Omdat de rente daalde in plaats van te stijgen, bouwde Vestia een schuld op van 2 miljard euro.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Komt die oprotpremie van 3 miljoen euro aan faalhaas Erik Staal nog terug of kan die lekker gaan rentenieren op Bonaire. Denk het niet.

    Kijken welke lijken er de komende tijd nog meer boven komen drijven door de gedeeltelijke privatisering van woningcoöperaties.

    Door het toedoen van een paar geldgeile managers en een falende raad van toezicht ligt de renovatie van achterstandswijken weer een paar jaar stil.

    En wij de burgers mogen weer betalen net zoals bij de geldgeile falende bankiers.

    Op 12 september hebben we de mogelijkheid om een halt toe te roepen aan deze uitverkoop van onze verzorgingsmaatschappij, waar de mens op de eerste plek komt en niet de commercie.

  • Kijkt u zelf ook es in de spiegel meneer Bregmans?

    Bouwt u niet ook veel te dure koophuizen die niet verkocht worden en nu in de verhuur gaan maar eigenlijk niet genoeg opbrengen? En dan al die grond van u die niet bebouwd wordt, te duur gekocht voor de woningbouw?

    Waren uw ontwikkelprojecten niet ook een maatje te groot voor een woonstichting (voor de kleine man) maar viel dat in welvaartstijd niet op?

    Is het uw geluk dat anderen grotere problemen hebben en u daar nu dankbaar gebruik van maakt door daar over te klagen?

    Zomaar een paar vragen hoor. Ik neem aan dat u nu alleen nog gaat renoveren, alles lekker in de stad. Geen luxe appartementen of Paleizen voor kunstenaars met slechts een handvol huizen... Daar kunnen WIJ niet in wonen meneer Bregmans!

    Nog een gratis tip! Beetje minder geld uitgeven voor al uw uiterlijk vertoon, beetje meer voor ons? Uw trouwe huurder die de komende jaren niet KAN verhuizen?

    Die stomme Pizzadoos die ik van u kreeg, das toch ook zonde van het geld of heet dat imagobuilding?

    PS. Je hoeft niet in de gevangenis te zitten om een boef te zijn!

  • Nou meneer Bregman, geeft u dan als 1e het goede voorbeeld en draag de helft van uw inkomen af als bijdrage in de ontstane tekorten van Vestia. Want laten wij wel zijn, er is niemand welke uit kan leggen dat de exhorbitante hoge salarissen bij publieke ondernemingen als bijvoorbeeld een woningcorporatie gerechtvaardigd zijn ten opzichte van de te verrichten werkzaamheden. Ook iemand als u loopt geen eigen financieel risico, ook u doet zaken met andermans gelden.

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

4 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

4 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

4 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

5 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

6 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

13 uur geleden