Treinverkeer Delfzijl vier dagen gestremd

nieuws
Foto: archief - flickr.com/photos/josvanzetten/

Treinreizigers tussen Groningen en Delfzijl moeten vanaf donderdag tot en met zondag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. De oorzaak zijn omvangrijke werkzaamheden aan het spoor.

Spoorbeheerder ProRail gaat tussen Groningen en Delfzijl het spoor vernieuwen. Met speciale werktreinen zullen onder andere de dwarsliggers, de spoorstaven en de ballast vervangen worden. Ook krijgen de wissels en de sporen op de bruggen een onderhoudsbeurt. De werkzaamheden worden zowel overdag als ‘s nachts uitgevoerd waardoor er in zijn geheel geen treinverkeer mogelijk is.

Vervoersbedrijf Arriva zet bussen in. Deze bussen vertrekken in Groningen vanaf de voorzijde van het station. ProRail verwacht de werkzaamheden zondag af te kunnen ronden, zodat maandag de dienstregeling hervat kan worden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *