PvdA en GroenLinks willen duurzame hondenenergie

nieuws
foto: 416style / Flickr.com

Goed nieuws voor hondenbezitters. Als het aan GroenLinks en de PvdA ligt, dragen hun viervoeters binnenkort bij aan een knus winteravondje: de partijen willen namelijk dat binnenkort energie uit hondenpoep wordt gewonnen.

Beide raadsfracties hebben hier hierover een motie ingediend die door de hele gemeenteraad gesteund wordt. Met behulp van bacteriën kan hondenpoep namelijk omgezet worden in methaangas. Een gemiddelde hond produceert per jaar zo’n 80 kilo aan poep. Het mes snijdt dan meteen aan twee kanten, want nu liggen de uitwerpselen vaak lang op straat en zorgen voor overlast.

PvdA en GroenLinks willen dat de waterzuivering de drollen uit het riool vist om ze te verwerken. Op straat zouden er dan afvalbakken geplaatst worden die zijn verbonden met het riool. Andere gemeenten hebben hier al goede ervaringen mee gedaan. Leeuwarden haalt jaarlijks 64 ton biogas uit zijn riool.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *