Jong FC pakt drie punten tegen rode-lantaarndrager

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2 – 0 gewonnen van rode-lantaarndrager Jong NEC/FC Oss. De wedstrijd was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

In de eerste helft viel er voor het publiek genoeg te beleven. Het team van trainer Dick Lukkien was overduidelijk sterker en wist verschillende kansen te creëren. Doelpunten leverden dit echter niet op. Ook niet toen Henk Bos van elf meter aan mocht leggen na een overtreding in het strafschopgebied. Hij schoot hard op de lat, waardoor beide ploegen met een 0 – 0 stand aan de thee gingen.

Na de pauze bleef FC Groningen een veldoverwicht houden. Toch viel het eerste doelpunt pas in de 70ste minuut. Alair Cruz Vicente mocht wederom een strafschop nemen die er dit keer wel in ging. Jones bepaalde tien minuten later de eindstand op 2 – 0 door een fraai doelpunt.

Door de overwinning staat Jong FC Groningen nu op de zevende plaats in de Eredivisie voor Beloften met 41 punten uit 25 wedstrijden. Voor de FC staat er nog één wedstrijd op het programma. Volgende week neemt het elftal het in een uit-wedstrijd op tegen ADO Den Haag.