Groninger Museum ontslaat 13 medewerkers

Dertien medewerkers van het Groninger Museum hebben dinsdag een ontslagbrief gekregen. In totaal verdwijnen zeven van de 48 fulltime banen bij het Groninger Museum.

De ontslagronde zou nodig zijn door de reorganisatie die de gemeente als voorwaarde heeft gesteld bij het geven van miljoenen euro’s om het museum van een faillisement te redden.

De ondernemingsraad laat weten dat er voor de medewerkers een goed sociaal plan is. Hierbij hebben zij drie weken de tijd om te kiezen tussen een ontslagvergoeding of begeleiding bij het vinden van ander werk.

Deel dit artikel:

  1. En allemaal dankzij onze zonnekoning Kees,die dit nieuws vanuit z’n huis op Ibiza (betaald met belastinggelden) met nog niet eens zucht tot zich neemt.

  2. erg benieuwd wat voor personeel wordt ontslagen,
    zullen wel niet de conservator(en ) zijn die er al meer als TWINTIG jaar zitten, niet in Groningen wonen en het beleid bepalen.

  3. Ik had dhr.Ton Schroor als wethouder cultuur toch de eindverantwoordlijke in dit zoveelste debacle, met een ontslagbrief naar huis gezonden. Recent blijkt het tijdelijk onderkomen aan de Grote Markt, wat ook onder zijn regie valt, “zomaar” 250.000 Euro meer te hebben gekost, waar een mindervaliden toilet ten bedrage van 85.000 Euro nog eens overheen gaat komen. Triest dat Groningen door het onvermogen van dit type wethouder bestuurd moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *