Doorrijder laat fietsster zwaar gewond achter

112
Foto: Sammie Lobo - 112groningen.nl

Een 28-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond zwaar gewond geraakt bij een aanrijding aan de Trompsingel. De automobilist die het ongeval veroorzaake ging er vervolgens vandoor.

De vrouw reed zaterdagavond rond 23 uur 20 op haar fiets op de Trompsingel. Ze werd daar van achteren aangereden door een zwarte bestelbus van het merk Hyundai. De chauffeur kwam met hoge snelheid uit de richting van het Zuiderpark. Het slachtoffer kwam hard ten val en bleef zwaar gewond op de weg liggen. Een getuige probeerde de bestuurder aan te spreken, maar die reed gewoon door, zonder zich te bekommeren over het slachtoffer.

De onbekende automobilist reed met drie inzittenden weg via de Europaweg. De getuige kon nog wel het kenteken noteren. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft meerdere getuigen gesproken. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de toedracht van het ongeval, de doorgereden bestelbus of de inzittenden van de auto.