Winkelcentrum Paddepoel: niet wachten met tram

De tram is van levensbelang voor het winkelcentrum De Paddepoel en kan niet worden uitgesteld. Dat schrijft de Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum aan het stadsbestuur.

Volgens de winkeliers zal de tram een belangrijke impuls geven aan de ontwikkeling en bereikbaarheid van de stad en met name aan de noordelijke stadswijken. De vereniging verwacht dat door de komst van de tram investeerders gevonden worden die geld willen steken in de modernisering en verbetering van het winkelcentrum. Volgens de winkeliers leert de ervaring in andere steden dat straten en buurten rondom tramlijnen zienderogen opknappen en bedrijvigheid aantrekken.

Als het aan de winkeliers ligt is het nu of nooit wat de tram betreft. Uitstel van de plannen is schadelijk en zal met grote risico’s gepaard gaan.

Deel dit artikel:

 1. Gelukkig zijn er nog verstandige ondernemers in de stad die inzien dat de tram belangrijk is. Gewoon zo snel mogelijk aanleggen die tram.

 2. @jorrick:
  geen loze kreten schreeuwen maar ook onderbouwen waarom jij denkt dat die tram op kosten van de inwoners (de gemeente heeft namelijk een miljoenen tekort) zo belangrijk is.

 3. De tram versterkt de concurrentiepositie van Winkelcentrum Paddepoel, ten koste van andere winkelcentra zoals Vinkhuizen. Geen wonder dat zij vóór zijn, maar als Stad in totaal ga je er niks op vooruit. En ben je wel 452 miljoen belastinggeld armer. Gelukkig gaven de voorstanders in het filmpje ook zélf eerlijk toe dat ze zich niet in de financiën hebben verdiep en zich alleen voor hun eigen financiële plaatje interesseren.

  1. Goed gezegd Arthur, gelukkig zijn er nog mensen die tóe willen geven dat iets in hun eigen voordeel werkt zonder daarvoor ‘excuses’ of onjuiste cijfers te gebruiken.

   Nu jij nog! :-)

 4. De gemeente denkt in haar blinde eerzucht dat ze er met het beschikbare budget is. Een tramlijn vergt jaarlijks echter heel veel kostbaar onderhoud en dan wordt alles wel heel zuur, vooral als buiten de spits het materieel een beetje voor niks haar rondjes maakt. Mensen zullen altijd met de auto zo dicht mogelijk bij de binnenstad blijven parkeren en daar hun ding doen en zeker niet met de tram naar Paddepoel gaan of welke wijkkoopgoot ook.

 5. Ja hoor begin maar bij het begin.
  Waarom is de tram weg gedaan vroeger.
  Juist goed geraden. hij was te duur in onderhoud.
  De oplossing.
  Als ik van haren naar het zernike wil, waarom moet ik da over de grootemarkt.enz enz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *