Vliegveld Eelde krijgt rechtstreekse busdienst

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Reizigers die vliegen via Groningen Airport Eelde kunnen vanaf 28 april rechtstreeks met de bus tussen het hoofdstation en het vliegveld rijden. Drenthe Tours biedt vanaf die datum een busdienst aan in opdracht van OV Bureau Groningen Drenthe en het vliegveld.

Voor elke vlucht vanaf Eelde zet het bedrijf een bus in die de passagiers voor 5 euro in iets minder dan een kwartier van of naar het vliegveld brengt. Na de aankomst op het hoofdstation rijdt de bus nog verder naar het Martinihotel. Volgens directeur Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours worden er nog gesprekken gevoerd met andere hotels om te kijken of er nog meer haltes bij komen. Reizigers kunnen op dit moment gebruik maken van lijn 2 die vanaf het station in ruim een half uur via Eelderwolde en Eelde naar het vliegveld rijdt.

Na de haltes in Groningen rijdt de bus verder naar het station in Assen waarna er nog wordt gestopt bij de hotels De Bonte Wever en Van der Valk in Assen. Bij voldoende animo komt er ook een rechtstreekse dienst vanaf het vliegveld naar Assen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *