Stadjer boos over “manipulatief” onderzoek regiotram

nieuws

Arthur Kamminga voelt zich niet serieus genomen en geschoffeerd door het stadsbestuur en met name wethouder Karin Dekker. De Stadjer gaat bij de gemeente een officiële klacht indienen over de afhandeling van zijn bezwaren over de regiotram.

Kamminga twijfelt aan de cijfers die de gemeente gebruikt om de noodzaak van de tram aan te tonen. Hij heeft becijferd dat er veel minder passagiers met de tram gaan rijden dan de gemeente denkt en schreef daarover een open brief aan de gemeenteraad. Die gaf wethouder Karin Dekker daarop opdracht om een second opinion te laten uitvoeren. Tot verbazing van Kamminga presenteerde de wethouder vorige week die resultaten kort voor een belangrijke vergadering van de raadscommissie Beheer en Verkeer aan de leden van de gemeenteraad en de pers. De second opinion maakte korte metten met de cijfers van Kamminga.

Kamminga is boos omdat hij nooit de gelegenheid heeft gehad om zijn cijfers toe te lichten en om het feit dat hij uit de pers de resultaten van de second opinion moest vernemen. Volgens Kamminga is zijn kritiek op de tram verkeerd weergegeven en worden hem dingen in de schoenen geschoven die hij nooit beweerd heeft. Bovendien zou zijn échte kritiek op de tram niet onderzocht zijn. Het stadsbestuur krijgt zes weken om te reageren op de klacht.

Deel dit artikel: