Scholieren moeten vrijwilligerswerk doen

nieuws
De leerlingen op de foto hebben niets met het artikel te maken. Foto: .flickr.com/photos/galerieopweg/

Alle leerlingen die in de stad voortgezet onderwijs volgen moeten een tijdje aan de slag bij een van de vrijwilligers organisaties in de stad.

De Gemeente Groningen wil zo op een een positieve kennis te laten maken met allerlei vormen van vrijwilligerswerk. Leerlingen moeten van hun school sinds augustus 2011 verplicht een zogeheten maatschappelijke stage lopen van 30 uur.

Volgens wethouder Elly Pastoor, is het Goed voor de stad en nuttig voor de leerlingen als dit bij een van de talloze vrijwilligersorganisaties in de stad gebeurt.

Deel dit artikel:

  1. je hebt ook mensen die al jaren thuis de bank in model brengen, maar wel geld vangen.zet die maar eens aan het werk.dat is goed en nuttig voor de stad.

    1. Gaan we weer, werkzoekenden moeten maar alle klusjes gratis opknappen waar een ander, die wel een fatsoenlijk loon heeft, te beroerd voor is. Wekrzoekenden hebben geen recht op een fatsoenlijk loon, 13e maand, pensioenopbouw enz. Ik stel voor dat mensen die genoeg verdienen een dag inleveren en die dag moeten gebruiken om vrijwilligerswerk te doen. Dan komen er meteen extra arbeidsplaatsen vrij en sla je 2 vliegen in 1 klap.
      Je hebt ook genoeg mensen die graag aan het werk willen, zich suf solliciteren maar nergens aan de bak komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *