Categorieën: Nieuws

Lage opkomst bij demonstratie tegen tram

Er kwamen woensdagmiddag zo’n 40 mensen af op een demonstratie tegen de tram. De demonstratie speelde zich af op de Grote Markt, voor het Stadhuis.

Na de demonstratie, om 13.00 uur, was de extra vergadering van de raadscommissie Beheer & Verkeer over de plannen met de regiotram. Hierbij waren de demonstranten ook aanwezig op de tribune.

Partijen die tegen de tram zijn hopen dat de SP besluit om ook tegen te stemmen. De Socialistische Partij wacht de Voorjaarsbrief af, waarin vooruit wordt gekeken naar de begroting van het komende jaar.

Foto: Sybrand Grasdijk
Foto: Sybrand Grasdijk
Sybrand Grasdijk

Bekijk reacties

  • Nu beste 40 mensen maar gauw in de postkoets of met de trekscuit naar huis en je verder nergens meer mee bemoeien.

  • Liever nu 4 miljoen in de grijpgrage handen van planners en bouwers dan zo meteen vele tientallen miljoenen en kostenoverschrijding en tegenvallende reizigersaantallen voor de belastingbetaler. De regio krimpt de komende jaren alleen maar, 12 procent en meer verwacht men tot 2050.

  • Precies alleen maar ouwe zeurende lui en rare types die tegen zijn...
    Die het voor de toekomst en de jongere mensen wil verknallen. Het is helemaal niet breed. Als ik de oude filmpjes zie waren er toen ook veel fietsers en autos op de wegen. Achterlijke argumenten ook die ze gebruiken zijn duidelijk niet goed op de hoogte van het project en de financiering.

  • Van die 40 mensen die af kwamen op de demonstratie waren er zeker 10 van de media en minstens 10 raadsleden die in gesprek gingen met de demonstranten. Het aantal werkelijke demonstranten was dus nog minder dan 20.

  • Krimpende regio? Waar komt die onzin vandaan?

    Hoogezand groeit, Zuidhorn groeit, Tynaarlo groeit, Assen groeit, en de dorpen Winsum, Bedum en Ten Boer groeien ook. De woonkernen rondom de stad groeien gewoon mee met de stad, dus ik snap niet hoe mensen erbij komen dat de bevolking krimpt. Ja, in Delfzijl en Oost-Groningen. Maar die kant op is ook geen regiotram gepland.

    • Beste Laurens,

      Dat is gelijk het grootste struikelbok van de gemeente Groningen, mensen willen graag in de omliggende gemeenten gaan/blijven wonen, maar Groningen wil zoveel als mogelijk inwoners uit andere gemeenten aantrekken want men moet kost wat het kost de vergoeding uit het gemeentefonds behouden om alle megalomane plannnen en reeds uitgevoerde werken te kunnen blijven betalen.
      Het egoisme waarmee dit stadsbestuur, lees het trio de Vries, Dekker en Schoor, tracht te besturen heeft niets van doen met er zijn voor de bevolking, nee dit is enkel en alleen het strelen van het eigen ego.

      Die tram die moet straks gaan rijden, daar kun je 100% op rekenen, dat is in stilte een jaar geleden al beslist. Studenten kennen tegen de tijd dat de 1e lijn klaar zal zijn, dan allang geen gratis OV jaarkaart meer, waardoor er veel minder gebruik van het openbaar vervoer zal worden gemaakt. Miljoenentekorten worden afgewenteld op de belastingbetaler en de tram, die blijkt dan allang achterhaald te zijn door stadsvervoer met bussen welke op waterstof rijden.

      • Ik wilde maar aangeven met mijn reactie dat het gewoon niet waar is als mensen zeggen dat de regio Groningen (belangrijk argument voor de regiotram) niet groeit. Daarnaast groeit de stad Groningen zelf ook nog zeer snel, het is zelfs één van de snelst groeiende steden van Nederland.

        Hoewel Groningen uiteraard geen wereldstad is, vind ik dat er soms ook veel te kleinschalig gedacht wordt. Groningen is veruit de grootste en belangrijkste stad in Noord-Nederland, en ook voor een deel van Duitsland(omgeving Emden en Leer).

        Tenslotte vind ik het te voorbarig om te zeggen dat de OV kaart afgeschaft gaat worden. Oké, het is best een realistische verwachting. Maar we hebben volgens mij geen glazen bol, waardoor het uiteindelijk neer komt op gissen.

        Tenslotte is de tram niet alleen een studentenlijn, ik begrijp ook niet zo goed waarom sommige tegenstanders dit zo vol blijven houden. Op vakantie- en zaterdagen zijn de bussen naar het centrum ook goed gevuld met winkelend publiek, wat ook direct het voordeel van het rijden via de binnenstad laat zien: alle belangrijke bestemmingen in de stad worden in één plan bediend.

    • Heel goed gezegd Bruce. Was weinig bekendheid over die actie en vele mensen waren gewoon aan het werk.

    • Haha, zodat er dan 50 mensen op af komen?

      Misschien wordt het tijd om in te zien dat de meeste Stadjers zich er niet zo druk om maken, zoals veel tegenstanders schijnbaar wel denken.

Recente berichten

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

1 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

11 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

13 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

13 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen werd donderdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

14 uur geleden