Groningen viert Koninginnedag

Vrijmarkten, muzikale bijdragen en veel drukte en gezelligheid op straat: Groningen viert Koninginnedag 2012. In de binnenstad worden maandag vele honderden bezoekers verwacht.

De Koninginnedag in de stad begint om 09.00 uur met het luiden van de klokken en het bespelen van het carillon van de Martinitoren. Rond datzelfde tijdstip begint op de Ubbo Emmiussingel en de Praediniussingel de vrijmarkt. Op de Vismarkt zullen verschillende DJ’s acte de présence geven voor de kinderen.

Actie is er dit jaar wederom te vinden op de Westerhaven waar een sport- en spelmarkt georganiseerd wordt. Koninginnedag wordt afgesloten met diverse optredens. Op het podium op de Vismarkt treden onder andere Los Bomberos, The Swing Ninjas en VanVelzen aan. Op de Grote Markt staan Ben Liebrand, Kraantje Pappie en Mickey T.

Ben jij bezoeker van de Oranje-feesten in Groningen en heb je mooie foto’s gemaakt van het feestgedruis? Stuur ze op naar de redactie zodat wij ze een mooi plekje kunnen geven op de website en op onze kabelkrant!