Treinverkeer naar Leeuwarden hervat na dodelijke aanrijding

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en Leeuwarden hebben vrijdagochtend en een deel van de middag behoorlijke hinder ondervonden van de gevolgen van een aanrijding met een auto. Bij het ongeluk kwam de bestuurder van de auto om het leven.

Een trein van vervoersbedrijf Arriva schepte rond 09.00 uur op de spoorwegovergang met de Oostergoweg, nabij het centraal station in de Friese hoofdstad, een auto. Volgens Omrop Fryslân werd de auto daarbij tientallen meters meegesleept. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd worden. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden, waar hij later overleed. Vanwege het ongeluk werd het treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden gestremd. Arriva zette bussen in.

Rond 12.30 uur kon het treinverkeer weer hervat worden.

Deel dit artikel: