RuG tegen bezuiniging buitenlandse student

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is tegen de maatregel om alleen nog maar een basisbeurs aan buitenlandse studenten te verstrekken als zij een bijbaan van minimaal 14 in plaats van 8 uur per week hebben.

Deze maatregel wil staatssecretaris Zijlstra invoeren om alleen de betere buitenlandse studenten in Nederland te laten studeren. De RuG is bang dat zo’n maatregel internationale studenten zal weren terwijl deze juist nodig zijn.

Een studieprogramma is zo ingedeeld dat de studenten voltijds bezig zijn voor hun studie. Hierbij is een bijbaan van 14 uur per week niet wenselijk. ¨We zien studenten liever studeren dan werken.¨ Aldus Elmer Sterker, bestuurslid van de RuG.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *