Nic. wint thuis van TOP/Wereldtickets.nl

Nic./Alfa-college heeft zaterdagavond een uitstekende overwinning geboekt op de huidige landskampioen, TOP/Wereldtickets.nl uit Sassenheim. In de topsporthal van het Alfa-college werd het 25-19.

De thuisploeg ging prima van start en stond al na 7 minuten met 5-1 voor. Er bleef de hele eerste helft een ruime voorsprong op het scorebord staan, al had Nic. veel last van Tim Heemskerk, die in de eerste helft maar liefst 6 keer scoorde. De ruststand was 15-9.

Na rust liep Nic. binnen 4 minuten uit tot 18-10. Een tegenvaller was het uitvallen van Ricky Wu met een blessure, 13 minuten voor tijd. De gasten wisten het verschil echter niet kleiner te maken dan 5 doelpunten, en Nic. speelde de wedstrijd goed uit.

Topscorers bij Nic. waren Ricky Wu en Friso Boode met beiden 6 doelpunten.

Omdat DeetosSnel/Volhuis zaterdag verloor, is Nic. een plek gestegen in de Korfbal League en staat de ploeg nu op de zevende plaats met 12 punten uit 15 wedstrijden.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg oud-Nic.-speler Michiel Gerritsen lovende woorden toegesproken door de voorzitter van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond, en een Bondsspeld als blijk van waardering voor zijn prestaties in de afgelopen seizoenen.