Groningen kan geen vuist maken in Rotterdam

FC Groningen heeft het duel met Feyenoord met 1-0 verloren. De Groningers konden lang meespelen met de Rotterdammers, maar moesten het afleggen door een doelpunt van Jordy Clasie vlak voor rust. Groningen haakt door de nederlaag van vandaag verder af bij de subtop.

Eerste helft:

Na twee minuten kreeg Feyenoord een prima mogelijkheid via Karim El Ahmadi, maar zijn inzet werd gekeerd door Luciano. Kort daarna kwam Teixeira een teenlengte te kort na goed doorzetten van Bacuna, waardoor de voorzet niet tot goal kon worden gepromoveerd. Luciano kon op zijn beurt met een goede redding voorkomen dat met een vrije trap van Guidetti Feyenoord al vroeg op voorsprong kwam. Na een kwartier spelen kreeg wederom John Guidetti een dot van een kans, maar de spits schoot slordig naast.

Daarna zakte de wedstrijd wat in en was het vooral Feyenoord dat de bal rond liet gaan. Na een klein half uur spelen profiteerde Feyenoord bijna van matig verdedigen van Groningen en kopte Kelvin Leerdam maar net naast het doel van Luciano. Beide ploegen konden het hoge tempo van de openingsfase niet volhouden en maakten gaandeweg de eerste helft steeds meer slordigheidsfouten. Tot grote kansen resulteerde dit echter niet.

“43 Goal (1-0) Jordy Clasie zet de Rotterdammers op voorsprong. De middenvelder zette zelf de aanval op en speelde zich voortreffelijk vrij, waarna hij Luciano met een laag schot passeerde.

Tweede helft

Feyenoord kwam goed uit de kleedkamer en maakte het de FC direct moeilijk. De Rotterdammers kregen een aantal mogelijkheden. Vooral El Ahmadi kreeg kansen, maar verprutste de mogelijkheden oog in oog met Luciano.

Na een kwartier spelen kon FC Groningen eindelijk wat terug doen. Een schot van Bacuna ging net naast. Even later komt FC Groningen bijna op gelijke hoogte. Bacuna schoot de voorzet van Johansson op de paal, keeper Mulder stond aan de grond genageld. Invaller Suk bracht wat meer beleving bij FC Groningen, maar moest het afleggen tegen het geconcentreerde verdedigen van de Rotterdammers.

Vlak voor tijd kon Johan Kappelhof met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Een overtreding op John Guidetti leverde naast het vertrek van de rechtsback ook een vrije trap op, die rakelings naast het doel van Luciano scheerde. Daarna sloeg de vlam in de pan na een overtreding van Johansson op publiekslieveling John Guidetti. Scheidsrechter van Hulten bestrafte Bacuna en Johansson met een gele kaart.

Opstellingen

Feyenoord: Mulder; Leerdam (“63 Mokotjo), Vlaar (C), Martins Indi, Nelom; El Ahmadi, Bakkal,(“78 De Vrij) Clasie; Schaken, Guidetti, Cabral (“72 Manu).
FC Groningen: Luciano Da Silva; Kappelhof, Van Dijk, Ivens (“79 Jones), Johansson; Kieftenbeld, Andersson (C) Sparv; Bacuna Teixeira, Tadic.