Categorieën: Sport

Play-Offs verder uit zicht voor FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-1 verloren van FC Utrecht. In de Galgenwaard kwam FC Groningen nog wel op voorsprong door een goal van Tadic. FC Groningen blijft door de nederlaag op de elfde plaats staan in de eredivisie. Daardoor zijn de Play-Offs verder weg dan ooit.

Eerste helft

Binnen de minuut loste Dusan Tadic het eerste schot op doel af. Zijn schot was te zacht en kon makkelijk worden gestopt door Fernandez. FC Groningen begon sterker aan het duel dan de Utrechters. Na een kleine tien minuten zag Texeira een kopbal op het dak van de goal belanden. Even later kreeg Utrecht een grote kans nadat Ivens mistastte. De voorzet van Gerndt was echter net te hard voor Asare.

Na twaalf minuten kwam FC Groningen op een 0-1 voorsprong. Tadic was het handigste in de kleine ruimte en schoot de bal uiteindelijk met de punt van de voet in de linkerhoek.

FC Groningen bleef daarna aardig voetballen. Eerst was Duplan nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte de bal hoog over. Even later was Bacuna dicht bij de 2-0. Zijn schot ging na een mooie combinatie met Texeira net naast.

FC Utrecht was na 35 minuten spelen dicht bij de gelijkmaker. Kali vergat de open doel in te schieten na een goede, harde voorzet van Gerndt. Vlak voor rust kwamen de Domstedelingen dan wel op 1-1. Na een goede voorzet van Gerndt was het voor Duplan een koud kunstje om de bal in de verre hoek te schuiven.

Tweede helft

Het eerste kansje na rust was voor Texeira. Na een goede aanval, met een voorzet van Jones, wist Texeira niet genoeg kracht achter zijn kopbal te zetten. Daarna begon Utrecht beter te voetballen. Kali en Duplan waren in die fase na rust dichtbij een doelpunt.

In een saaie tweede helft gebeurde er erg weinig voor beide doelen. De teams hadden beiden wel de wil om te voetballen, maar waren bang om fouten te maken. Hierdoor lag het tempo in de tweede helft erg laag.

Dusan Tadic had de kans om Groningen, met nog een kwartier op de klok, op voorsprong te schieten. Na klungelen achterin bij Utrecht mocht hij alleen af op Fernandez. Zijn schot ging echter via de paal naast.

Met nog zeven minuten op de klok kwam FC Utrecht op een 2-1 voorsprong. Cedric van der Gun kopte een voorzet hard achter de kansloze Luciano. Een paar minuten later gooide FC Utrecht de wedstrijd definitief in het slot. Alexander Gerndt knalde de bal hard in het net achter Luciano 3-1.

Opstellingen

FC Groningen: Luciano; Kappelhof, Ivens, Van Dijk, Burnet; Andersson, Sparv; Jones (’56 Suk), Bacuna, Tadic; Texeira
FC Utrecht: Fernandez, Zullo, Martensson, Duplan, Gerndt, Van der Maarel, Asare, Schut, Van der Gun (89′ Takago), Kali (71′ Demouge), Van der Hoorn (76′ Heerings)

Statistieken
Scheidsrechter: Janssen
Toeschouwers:
Doelpunten: 12′ Tadic 1-0, 42′ Duplan 1-1, 83′ van der Gun 2-1, 88′ Gerndt 3-1
Gele kaarten: Ivens, Kappelhof (FC Groningen), Asare (FC Utrecht)

Verslaggever Stefan Bleeker in gesprek met Pieter Huistra

Verslaggever Floris Prenger in gesprek met Jonas Ivens

Verslaggever Floris Prenger in gesprek met Lorenzo Burnet

Verslaggever Floris Prenger in gesprek met Petter Andersson

Stefan Bleeker

Bekijk reacties

  • gezien de doelstelling die voor het aanvang van het seizoen gesteld werd. Kan dus gestelt worden dat deze bij lange na niet gehaald worden.Als het zo doorgaat wordt zelfs de nacompetitie net niet gehaalt. Dus een totaal verloren seizoen waar Huistra natuurlijk zijn consuquenties uit moet trekken. Na het opgemaakt bed na het vertrek van Jans zijn de kussens eens even flink zijn
    opgeschut. Fc zoek een trainer die past bij de ambitie en niet bij de emotie.

  • Helemaal met de vorige spreker eens. Als je een zwakke trainer haalt dan kan je dit verwachten.
    Maar vermeld er dan ook bij wat voor joker er zit als voorzitter.Die man kan totaal niet tegen kritiek.

  • Denk dat je de trainer niet echt kan straffen voor de resultaten . Fc Groningen heeft momenteel niet echt het materiaal waarmee play off s kunnen worden gehaald. Denk dat je dan ook kan spreken van een verloren seizoen en dat wij bij mogen zijn dat wij een aantal mooie thuiswedstrijden hebben gehad .

Recente berichten

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

4 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

4 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

4 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

5 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

5 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

13 uur geleden