Jong FC Groningen ten onder tegen De Graafschap

Jong FC Groningen heeft maandagavond op eigen veld met 1 – 3 verloren van Jong De Graafschap. Het was de derde nederlaag op rij voor het elftal van trainer Dick Lukkien.

De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. In de beginfase wist Edwin Gyasi namens de Doetinchemmers gelijk raak te schieten. Groningen wist daarna wel kansen te creëren, maar gevaarlijk werd de FC niet. Vlak voor rust werd de wedstrijd al beslist. Gyasi wist in korte tijd twee doelpunten te scoren waardoor de ruststand op 0 – 3 werd bepaald.

In de tweede helft liet de FC matig voetbal zien. De eer werd uiteindelijk gered door Robby Holder die uit één van de weinige aanvallen wist te scoren waardoor er een 1 – 3 eindstand op het scorebord werd getoond. Door het verlies staat Jong FC nu op de vijfde plaats in de Eredivisie voor Beloften met 27 punten uit negentien wedstrijden.