Groningen verliest met ruime cijfers van Twente

FC Groningen is tegen FC Twente hard onderuit gegaan. In de Grolsch Veste verloren de Groningers met 4-1. Virgil van Dijk scoorde vlak na rust nog de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet baten voor FC Groningen. Door de nederlaag staat de FC nu op een achtste plaats in de eredivisie.

Eerste helft

De wedstrijd begon voor FC Twente met een vervelend moment. Tiendalli raakte al na een paar minuten geblesseerd na een duel met Andersson. Hij werd vervangen door Tim Cornelisse. De eerste kans van de wedstrijd was na een dikke tien minuten voor FC Twente. Leroy Fer gaf een goede steekpass aan De Jong, maar zijn schot werd geblokt door Kees Kwakman. Na een kwartier kwam FC Twente op voorsprong. Luuk de Jong kopte een voorzet van Ola John in het dak van de goal; 1-0.

Een aantal minuten later mocht FC Groningen doelman Luciano bedanken dat FC Twente de score niet verder opvoerde. Hij redde goed toen hij oog in oog stond met Chadli. FC Twente kwam binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Weer was het Luuk de Jong die een voorzet van Ola John binnen schoot. Het tempo in de wedstrijd ging daarna naar beneden. FC Twente bleef het meeste balbezit houden en FC Groningen kreeg in die eerste helft geen enkele echte kans. Petter Andersson leek nog het dichtst bij de aansluitingstreffer. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Tweede helft

FC Groningen kwam beter uit de startblokken in de tweede helft. In de eerste minuut na rust was het Van Dijk die FC Groningen terug in de wedstrijd schoot. Na een vrije trap van Dusan Tadic kopte hij in eerste instantie. Die kopbal belande weer voor zijn eigen voeten en toen was het een koud kunstje om Mihaylov te passeren; 2-1.

FC Groningen kwam daarna beter in de wedstrijd, maar de verdediging liet zich in de zestigste minuut eenvoudig kloppen. Ola John mocht vanaf de linkerkant de bal simpel voorgeven en voor Luuk de Jong was het een koud kunstje om de bal in te koppen; 3-1.

In de 65ste minuut voerde FC Twente de score verder op. Na simpel balverlies van Pedersen kon FC Twente uitbreken. Leroy Fer kon het halve veld oversteken zonder aangepakt te worden. Fer rondde het daarna zelf af en maakte er 4-1 van.

FC Groningen kwam daarna niet meer in de wedstrijd en de ploeg van Pieter Huistra wist geen kansen meer te creëren. Voor FC Twente was Luuk de Jong nog dichtbij de 5-1. Zijn stift ging over de goal van Luciano.

Door de nederlaag staat FC Groningen op de achtste plaats in de eredivisie. Volgende week zondag is RKC de volgende tegenstander voor FC Groningen.

Opstellingen
FC Groningen: Luciano; Hiariej (63′ Keurntjes), Kwakman, Van Dijk, Kappelhof; Kieftenbeld, Sparv; Andersson (66′ Suk), Pedersen (71′ Bacuna), Tadic; Texeira.
FC Twente: Michailov; Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (6′ Cornelisse); Brama, Chadli (71′ J. John), Fer; Bajrami (58′ Janssen), De Jong, O. John

Statistieken
Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 29.900
Doelpunten: 14” De Jong 1-0, 23″ De Jong 2-0, 46″ Van Dijk 2-1, “60 De Jong 3-1
Gele kaarten: Douglas (FC Twente), Van Dijk, Sparv (FC Groningen)

Luister hier naar de reactie van Kees Kwakman

Luister hier naar de reactie van Maikel Kieftenbeld

Luister hier naar de reactie van de Algemeen Directeur, Hans Nijland

 

Deel dit artikel: