Ventilatieproblemen in Griffestraat

nieuws

Er zijn opnieuw problemen in de stad met de zogenoemde balansventilatie. Bewoners in de Griffestraat, die in hun appartementen een gezamenlijk ventilatiesysteem hebben, vervangen zelf de filters in het ventilatiesysteem. De Stadspartij trok woensdag in de Raadscommissie Ruimte en Wonen aan de bel.

Raadslid Sijbolts van de Stadspartij wil een onderzoek op basis waarvan  de ‘epidemie’ wordt aangepakt. Sijbolts wil, dat het stadsbestuur het bouwtoezicht achter de broek zit op het schoonhouden van de ventilatiekanalen. In 2008 zijn de problemen grondig in de Raad besproken, toen er in de Akkerstraat allerlei problemen waren met de balansventilatie. CDA-raadslid Kuik vraagt zich af, wat daarmee is gedaan.

Wethouder Frank de Vries constateert, dat de gebruiker van de ventilatie vaak verkeerd met de techniek ervan omgaat. Vaak worden filters en ventielen dichtgedraaid en niet schoongemaakt. Hij wil niet van het systeem af, omdat dat afbreuk zou doen aan de doelstellingen voor duurzaamheid van het College van B&W.