Kromowidjojo sportvrouw van het jaar

sport
Foto: flickr.com/photos/thewolf/

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is maandagavond op het Sportgala 2011 uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. De Groningse won het daarbij van schaatsster Ireen Wüst en wielrenster Marianne Vos.

De Groningse atlete kende een goed sportjaar. Zo prolongeerde ze met de Nederlandse estafetteploeg in Shanghai de wereldtitel op de vier keer honderd meter vrij. Daarnaast wist ze beslag te leggen op de zilveren plak op de vijftig meter vrij en won ze brons op de honderd meter vrije slag. Ook op het WK Kortebaan wist ze nog drie gouden medailles in de wacht te slepen.

Kromowidjojo werd op 20 augustus 1990 geboren in Sauwerd. Haar zwemcarrière begon ze bij de plaatselijke zwemvereniging Ducdalf. Omdat dat naar meer smaakte sloot ze zich aan bij de Stadse zwemvereniging TriVia. Bij deze vereniging werd ze groot. Zo zwom ze op haar tiende levensjaar haar eerste Nederlandse record. In 2005 maakte ze haar debuut op internationale wedstrijden. Kromowidjojo verruilde in 2008 de Stadse zwemclub voor PSV.

De 21-jarige zwemster liet na afloop van het Sportgala weten erg blij te zijn. “Dit is een mooie prijs maar het gaat uiteindelijk om de prijzen in het zwemmen”, vertelt de Groningse zwemster verwijzend naar de aanstaande Olympische Spelen in Londen.

Deel dit artikel: