Vijf jongeren aangehouden voor 16 straatroven

De politie heeft vrijdag vier jongens en een meisje van 17 en 18 jaar uit Groningen aangehouden die worden verdacht van 16 straatroven. Bovendien werden vijf mannen ingerekend voor heling.

Alle berovingen vonden plaats in augustus en september, onder meer aan de Berlageweg, Korreweg en Kornalijnlaan. De jongeren gingen ’s avonds en ’s nachts op pad, bedreigden hun slachtoffers met een vuurwapen en gingen er met geld, mobiele telefoons en horloges vandoor. Ook een taxichauffeur werd het slachtoffer.

De eerste verdachte werd eind september aangehouden. Hij reed op een gestolen scooter en had foto’s in zijn telefoon waarop gestolen spullen stonden. Dankzij verder onderzoek en binnengekomen informatie werden vijf mannen uit Groningen aanhouden voor heling. Al snel leidde het spoor naar de vijf straatrovers.

In de woningen van de verdachten trof de politie diverse persoonlijke spullen van de slachtoffers aan. Die zijn terug gegeven aan de eigenaren. De verdachten hebben bekend. Vier van de vijf zitten nog vast. Ze gaven geldzucht op als motief.