Gewonde bij overval op woning in Beijum

Een 52-jarige man man is vrijdagnacht gewond geraakt bij een overval in zijn woning aan de Fossemaheerd. De overval werd gepleegd door vier mannen.

De bewoner wilde even na twee uur samen met zijn neef uit Hoofddorp de woning verlaten. Plotseling drongen vier gemaskerde mannen het huis binnen. De bewoner en zijn neef werden met vuurwapens bedreigd. De overvallers eisten direct geld. Ze  probeerden de bewoner vast te binden met een tie-wrap, maar de neef vluchtte naar het dak van de woning. Daar maakte hij zoveel lawaai dat buurtbewoners de politie belden.

Toen de politie arriveerde reed een donkere auto met hoge snelheid weg, via de Beneluxweg, in de richting van Winsum. Het is nog onduidelijk of de overvallers iets hebben buitgemaakt. In de omgeving is een leeg holster aangetroffen. De 52-jarige bewoner moest in het ziekenhuis behandeld worden aan verwondingen aan zijn hand. De politie heeft het sterke vermoeden dat het hier niet gaat om een willekeurige woningoverval. De bewoner is namelijk eigenaar van een coffeeshop. Getuigen van de overval kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844.

 

Deel dit artikel: