Verdachte schietpartij Boerhaavelaan nog vast

nieuws
foto: Sander Graafhuis / 112groningen.nl

De verdachte van de schietpartij die in augustus plaatsvond aan de Boerhaavelaan, zit nog altijd vast. Op dit moment is het Openbaar Ministerie aan het onderzoeken of de verdachte vervolgd kan worden.

“We hebben het dossier over deze zaak onlangs binnengekregen”, vertelt woordvoerder Kirsten Smit van het OM in Groningen. “Binnen een bepaalde termijn zullen we dit dossier moeten bestuderen, maar u begrijpt dat we als OM meer zaken moeten behandelen, waardoor dit nog even kan duren”. Volgens Smit speelt ook de complexiteit een rol binnen welke termijn een besluit kan worden genomen. “Hoe complex dit is kan ik op dit moment nog niet zeggen, omdat we het dossier net binnen hebben”.

De advocaat van de verdachte, een 31-jarige man uit Hoogeveen, laat donderdag weten dat de schietpartij een noodlottig ongeluk was. Volgens hem was er geen opzet in het spel. “De verdachte zit nog altijd vast in afwachting van een mogelijke vervolging. Wij als OM nemen geen beslissingen of een verdachte vast moet blijven zitten. Dit doet de rechtbank”, aldus Kirsten Smit.

Bij de schietpartij in augustus raakte een 24-jarige man uit Paterswolde ernstig gewond. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij het incident ternauwernood wist te overleven.