Overlast coffeeshops fors toegenomen

De overlast door coffeeshops in de stad is de afgelopen jaren fors toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intraval in opdracht van de gemeente. Bijna de helft van de direct omwonenden van de 14 coffeeshops zegt wel eens overlast te hebben. Tien jaar geleden lag dat percentage op minder dan 20 procent.

De drie coffeeshops rond de Steentilstraat veroorzaken meer overlast in de buurt dan de andere. De 14 Groningse coffeeshops worden in totaal dagelijks door 6700 klanten bezocht. Ruim 80 procent van hen woont in de stad. Vier procent komt uit het buitenland, waarvan de helft uit Duitsland.

Hoewel stadjers het coffeeshopbeleid in het algemeen positief beoordelen, vindt de gemeente de situatie rond de Steentilstraat een punt van aandacht. De gemeente verwacht wel dat de parkeer- en verkeeroverlast afneemt als de Steentilstraat eind dit jaar wordt afgesloten voor autoverkeer.