Categorieën: Wijken

Fracties vinden flat Zonnelaan te hoog

Een aantal raadsfracties heeft moeite met de plannen voor een hoge torenflat op de hoek Zonnelaan – Eikenlaan. Wel vinden ze het prima dat de al jaren leegstaande Trefkoel wordt gesloopt en dat er nieuwbouw voor in de plaats komt.

Sommige fracties vinden de geplande flat van 75 meter echter te hoog en betwijfelen of er genoeg interesse is voor de appartementen. Bewoners van het nabijgelegen Huize Bernlef  zijn bang dat de torenflat hun woningen in de schaduw zet.

Wethouder Frank de Vries is niet blij met het geringe enthousiasme van de raad. Hij verwacht dat er wel degelijk belangstelling zal zijn voor de appartementen. Bovendien worden er 24 nieuwe bomen geplant.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wat informatief weer. Welke fracties? Behalve uiteraard de Stadspartij? Zo hoog is 75 meter niet. Of er belangstelling voor de appartementen is zal van de prijs afhangen. Bernlef zal er niet veel last van hebben aangezien hun ramen oost west gericht zijn en de flat aan de zuidkant komt. En wat hebben die bomen er mee te maken?

  • Marc, 75 meter is wel erg hoog! En deze woontoren komt op 25 meter afstand van Bernlef te staan aan de zuidkant, waarbij het uitzicht van de bewoners aan de zuidkant volledig verloren gaat. De Zonnelaan wordt een stuk minder zonnig door deze bebouwing.
    En dat geldt ook voor de andere woonblokken die ook hoog worden (blok B mag volgens het bestemmingsplan 9 hoog worden)

  • 75 meter is niet hoog, het wordt niet eens de hoogste woontoren van de Stad, dus waar praten we over?

    En die argumenten over uitzicht en wind snijden ook geen hout. Je kiest er zelf voor om in een flat in een stad te gaan wonen, en in een stad kun je nu eenmaal hoogbouw verwachten. Helemaal aan een belangrijke verkeersader als de Zonnelaan.

    De mensen die nu in een flat wonen en bang zijn dat ze 'hun' uitzicht of zonlicht kwijtraken, staan er blijkbaar ook niet bij stil dat er in de tijd dat die flat gebouwd werd er ook mensen vreesden voor hun uitzicht en zonlicht.

    Als je van een mooi uitzicht en van de zon wilt genieten moet je buiten de stad gaan wonen.

  • Over de hoogte van het gebouw is vanaf het begin duidelijk gcommuniceerd met de buurt en met Bernlef. Er was een enkele inhoudelijke vraag, maar niemand heeft bezwaar gemaakt.
    Het risico ligt bij ons, bij Nijestee en wij staan niet bekend als een corporatie die onverantwoorde risico's neemt.

  • Marc en Laurens van de skyscrapersclub. Nog altijd met dezelfde argumenten: er zijn hogere gebouwen en ga maar buiten de stad wonen. Voorspelbaar.
    De duidelijke communicatie van Nijestee: die is dus blijkens de bezwaren die nu geuit worden dus niet zo duidelijk geweest! En het risico ligt niet alleen bij Nijestee: het is geld van de huurders en de belastingbetaler.

  • Joke, je woont toch in een stad? In een stad kun je toch hoogbouw verwachten?

    Ik zeg niet dat je buiten de stad moet gaan wonen, maar in een stad kun je wel verwachten dat je soms eens wat uitzicht in moet leveren omdat er nu eenmaal veel veranderdert. Als je van zonlicht en uitzicht houdt, dan is het toch niet meer dan normaal dat je buiten de stad gaat wonen? De woningen zijn er nog betaalbaarder ook.

  • ik ben werkzaam in bernlef en vind het belachelijk dat de bewoners straks niet meer op het balkon van hun uitzicht kunnen genieten omdat er een monsterlijk hoge toren komt te staan... en in tegenstelling tot wat anderen hier zeggen zullen de bewoners van de hoek appartementen en de kleinere appartementen wel last gaan krijgen van de flat omdat hun ramen wel uitkijken in zuiderlijke richting. dus hopenlijk herziet men de plannen en maakt men het lager....

Recente berichten

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

1 uur geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

2 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

3 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

4 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

4 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

4 uur geleden