Categorieën: Nieuws

Groningse jongeren op pelgrimsreis naar Madrid

Ruim veertig jongeren van het Bisdom Groningen – Leeuwarden vertrekken zondag voor een zeventiendaagse pelgrimsreis naar Madrid.

Iedere drie jaar nodigt de paus alle jongeren ter wereld uit om samen te komen om te leren en te bidden. Dit jaar worden de dagen, de Wereldjongerendagen, georganiseerd door Spanje. De activiteiten vinden plaats in de hoofdstad Madrid.

De veertig jongeren reizen zondagochtend vroeg vanuit het Noorden naar Meppel waar ze in een bus stappen. Na verschillende tussenstops, waaronder in Amiens in Noord-Frankrijk waar de feestelijke openingsviering van een kathedraal wordt bijgewoond, en de bedevaartsplaats Lourdes in de Pyreneeën, komt het gezelschap op 15 augustus aan in Madrid. In totaal worden daar tussen de één en anderhalf miljoen jongeren verwacht.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Het geloof is iets wat mij aanspreekt en ik vind het goed dat deze organisatie er is.
    Lopen om het geloof uit te delen .De katholieke kerk heeft bijzonder fraaie gebouwen maar velen problemen gehad in het verleden .De kerk zou eerst eens kirk franklin moeten ontcijferen ,wat bedoeld de man met de plaat hero en wie zijn de ik vormen zoals hij en zij in de twee hoeken ,daar heeft ons volk recht op .
    De kerk is zeer groot en machtig maar doet weinig aan het naar voren brengen van bedrijven beginnen in derde wereldlanden ,het is nog steeds het schooltje en het gekeutel onder elkaar .
    Als men iets op tv wilt zeggen zeg dan dat wij pleiten voor het veranderen van denken als het gaat over hoeren ,poten,criminelen,pooiers,witteboorden criminelen die zeer veel geld achteroverdrukken iets vertellen over het gevaar van drugs te veel drank en de rokers die binnen een mum verslaaft zijn hieraan.
    Het geloof is te veel bezig met diepgaande gesprekken of we wel bij elkaar passen met zijn allen ,frustratie s uiten die jaren lang vast zit omdat vrijheid van praten niet altijd tot de orde is omdat een ander weer iemands mond dicht snoerd ,de kerk moet dus gewoon veranderen naar mijn inzicht ,ook hoor je dit van velen anderen maar men geeft weinig gehoor hieraan ,door de weeks moeten we allemaal weer werken op verschillende werkvloeren .
    Ik ben in verschillende kerken geweest en wat ik traceer is groepsmacht en eering danwel onteering ,ik ben een aardige man die vroeger ook heeft gezondigt maar de kerk maakt er een potje van ,ga er eens op uit met zijn allen want de kerk doet ook hier erg weinig aan ,elke zondag een blaadje wat we na de dienst kunnen gaan doen ,socialiseren binnen ons geloof .

    Groet:Roland Beukert

Recente berichten

Stadjer wordt bedreigd met mes en moet fiets afstaan, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige diefstal in de Steentilstraat, laat…

16 minuten geleden

Pro-Palestijnse protestborden geplaatst bij standbeelden in Stad

Bij een grote reeks standbeelden in Groningen verschenen vrijdag protestborden. Op de borden stonden leuzen…

54 minuten geleden

RUG werkt samen met drie Israëlische universiteiten, niet met Palestijnse kennisinstellingen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft, in navolging van enkele andere universiteiten in Nederland, enige openheid van…

1 uur geleden

LIVE | Het is alles of niet voor FC Groningen in promotiekraker tegen Roda JC

Goedenavond! Het is zonnig, zo'n zeventien graden en een licht lente briesje zorgt voor een…

2 uur geleden

Gemeente ‘huurt’ 1.300 weekendplekken in fietsenstalling NS

De gemeente Groningen 'huurt' de komende jaren 1.300 parkeerplekken voor fietsen bij het Hoofdstation van…

3 uur geleden

Groen-wit kleurt binnenstad en Europaweg in aanloop naar promotiekraker (foto’s en video’s)

De oproep van FC Groningen om in het groen-wit naar het stadion te komen vrijdagavond…

5 uur geleden