Burgernet ingezet na gewapende overval Coendersborg

De Regiopolitie Groningen is op zoek naar twee mannen die donderdagavond onder bedreiging van een wapen een inbraak hebben gepleegd in een woning aan de Savornin Lohmanlaan in de wijk Coendersborg. De politie zette direct na de inbraak een Burgernetactie op touw.

“De twee hebben ingebroken in een woning waarbij ze gestuit zijn op de bewoners”, vertelt woordvoerder Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen. “Hoe ze precies in de woning zijn gekomen is nog onbekend. De bewoners, een echtpaar van 94 en 88 jaar, hebben ze bedreigd met een wapen. Nadat de bejaarde man geld had afgegeven gingen de daders er snel vandoor”.

Volgens de woordvoerder gaat het om twee blanke mannen. “Ze zijn tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, ze waren in het zwart gekleed, droegen bivakmutsen en witte gympies. Na de inbraak zijn ze gevlucht in de richting van de Thorbeckelaan”.

Direct is er een Burgernetactie op touw gezet waarbij ruim 1700 mensen benaderd werden. De actie heeft nog niet geleid tot een aanhouding. Ook een zoektocht in de buurt leverde geen resultaat op.