Categorieën: Nieuws

VNN: nieuw coffeeshopbeleid baart zorgen

De Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) heeft een brandbrief uitgegeven waarin zij haar zorgen uit over de veranderingen binnen het coffeeshopbeleid. Zo wil het kabinet een wietpas verplicht stellen voor alle klanten van de shops in Nederland.

Dit zou veel gebruikers afschrikken omdat zij zich niet als druggebruiker willen laten registeren. Een ander probleem is volgens de verslavingszorg dat de wietpashouders verplicht zijn naar een coffeeshop in hun eigen stad of dorp te gaan, terwijl er in veel kleinere plaatsen geen coffeeshops zijn.

Hierdoor zouden veel mensen hun drugs bij illegale dealers kopen en daardoor sneller met harddrugs in aanraking komen, aldus de zorginstellingen.

Redactie

Bekijk reacties

  • de meeste jongeren komen voor het eerst in aanraking met harddrugs op het schoolplein, dan kun je de scholen maar beter sluiten of een schoolpas invoeren natuurlijk...als je als blower bekend staat is dat een reden om bij een solicitatie niet te worden aangenomen, een wietpas verergert dit.
    persoonlijke gegevens aan een koffieshop verstrekken is zowiezo dom...

  • De mevrouw van de VNN suggereert dat de kwaliteit wiet bij de koffieshop goed is , dat is zeker niet waar.De enige goede wiet is de wiet die jezelf in je tuintje kweekt.Shop wiet geeft vaak vreemde tintelingen aan lippen en tong wat duidt op vervuiling, veroorzaakt door chemische stoffen. 5 planten zijn tegenwoordig geen misdrijf meer en dus zijn shops overbodig. de enige remedie tegen het softdrugs probleem, gezondheidsrisicos en ook hangjeugd is, zelf je blowerij kweken, handel verbieden en de jongerencentra Vera en Simplon overdag open. Simpel!!!!!

  • Het gaat allemaal om voorlichting en schade beperking , Nederland loopt voorop in de wereld met het meest humane drugsbeleid. Kijk maar naar de cijfers. De coffeeshop branche bedankt de verslavingszorg met hun realistisch standpunt

  • Het meest humane drugsbeleid is verbieden, en de top aanpakken, niet de blower..het is vrijwel onmogelijk het commercieel te kweken, een wietveld is te gemakkelijk te saboteren met 1 mannetjesplant..dus 5 planten ,shops dicht (omzet zwart: 10 miljard per jaar!!)en handel verbieden en jongerencentra open! S I M P E L !!

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

9 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

10 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

11 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

12 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

14 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

15 uur geleden