Stoffelijk overschot gevonden in woning Hoogkerk

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

In een woning aan de Kerkstraat in Hoogkerk is woensdagmiddag het levenloze lichaam van een twintigjarige vrouw uit de stad gevonden. De politie is op dit moment bezig met een omvangrijk onderzoek.

“De melding kwam aan het einde van de middag binnen”, vertelt woordvoerder Anthony Hogeveen van de Regiopolitie Groningen. “Een 29-jarige Stadjer meldde zich op het politiebureau aan de Rademarkt die vertelde dat er iets ernstigs in de woning was gebeurd waar hij woont. De collega’s namen het verhaal serieus en gingen een kijkje nemen”.

Motief onduidelijk
Bij het ter plaatse komen bij de woning in Hoogkerk werd vervolgens het lichaam aangetroffen. “De vrouw was op dat moment al overleden. Hoe, en op welke manier, dat is gebeurt daar kan ik in verband met het onderzoek geen mededelingen over doen”, zegt Hogeveen. De twee kennen elkaar vanuit de relationele sfeer. Of daar het motief ook gezocht moet worden is nog onduidelijk.

Onderzoek
De politie is gelijk begonnen met een grootschalig onderzoek in en rondom de woning. “De technische recherche is onder andere bezig met een sporenonderzoek maar ook zullen buurtbewoners geïnterviewd worden over wat zij gezien en gehoord hebben”. Hogeveen vertelt dat door het onderzoek er geen straten zijn afgesloten, maar dat het verkeer wat door de Kerkstraat rijdt wel enige hinder kan ondervinden. “De verwachting is dat we het onderzoek rond middernacht af kunnen ronden”.

Geëmotioneerd
Volgens de woordvoerder is er geëmotioneerd gereageerd op het nieuws. “Het incident is in een oud gedeelte van Hoogkerk gebeurt. Het is een wijk waar mensen elkaar erg goed kennen. Je kunt je voorstellen dat het nieuws van een dodelijk slachtoffer dan erg hard bij de buurtbewoners aankomt”, vertelt Hogeveen. Politieagenten die ter plaatse zijn nemen daarom ook alle tijd om bewoners te woord te staan.

De 29-jarige Stadjer die zich op het politiebureau meldde is aangehouden. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.