Hoogeveen verliest toch status intercitystation

Hoogeveen verliest waarschijnlijk toch de status van intercitystation. Gedeputeerde Staten in de provincie Drenthe adviseren de Nederlandse Spoorwegen om het station van de lijst te schrappen in ruil voor de komst van een extra stoptrein tussen Groningen en Zwolle. Dat meldt RTV Drenthe.

De NS zal naar verwachting het advies van GS opvolgen. Volgens gedeputeerde Henk Brink is het intercitystation in Hoogeveen niet haalbaar, omdat met een stop in de Drentse plaats de gewenste reistijd tussen Zwolle en de Martinistad niet gehaald wordt. In Hoogeveen zijn de meningen verdeeld over het standpunt van de Gedeputeerde Staten. Henk Klaver van de CDA-fractie in Drenthe noemt het besluit van Brink een blunder en bereidt een motie voor om GS op andere gedachten te brengen.

Niet alleen de politiek mengt zich in de discussie. Reizigersvereniging Rover vindt bijvoorbeeld dat de snelle treinen in de Drentse stad moeten blijven stoppen, ook als in 2013 de Hanzelijn een feit is. De NS wil voor de zomer besluiten of Hoogeveen wel of geen intercity station blijft.